Anasayfa


25-06-2015
Batı Trakyalı kirazcılar Aydın ve Manisa’daydı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Tarım ve Hayvancılık Kolu, 13-14 Haziran tarihleri arasında Türkiye’de Aydın’ın Söke ve Manisa’nın Sancaklıbozköy ilçesine kiraz üretimiyle ilgili eğitim gezisi düzenledi.
25 Haziran 2015 Perşembe



Rodop Kiraz Üreticileri Kooperatifi ile işbirliği içerisinde düzenlenen eğitim gezisine, 33 kiraz üreticisi ve 6 ziraat mühendisi katıldı.

Geziye kiraz üreticilerinin yanısıra, ziraat mühendisleri Bülent Salih, Hüseyin Mahmut, Hüseyin Sadık, Alev Hasan, Salih Topal ve Erol Abdullah, BTAYTD Kasadarı Yüksel Esat ve Rodop Kiraz Üreticileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Galip katıldı.

İlk olarak Aydın Söke’de Ağaçlı bölgesinde, 650 dönümlük kapalı kiraz bahçesinin yetkili uzmanlarıyla biraraya gelen üreticiler burada kiraz üretimini yakından görme imkanı buldular. Üreticiler uzman yetkililerden kendi bölgelerindeki kiraz üretiminde uygulanabilecek geliştirme ve iyileştirme yöntemlerini araştırdılar. Ertesi gün kiraz üreticilerinin yoğun iş sebebiyle geri döndükleri belirtildi.

Ziraat mühendisleri grubu ise Manisa Sancaklıbozköy bölgesindeki kiraz bahçelerini ziyaret ettiler. Buradaki ziyarette bölgedeki kiraz üreticileri, ziraatçılarla bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Geziyle ilgili olarak BTAYTD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu eğitim gezisinde edinilen pratik, teorik ve teknik bilgileri düzenlemek ve bunların Rodop ili kiraz üretimine katkı sağlayacak uygulamalarını konuşmak üzere, BTAYTD Tarım ve Hayvancılık Kolu’nun ziraat mühendisleri ekibi bir toplantı düzenleyip, ileriye yönelik önemli kararlar almayı hedefliyor.” ifadelerine yer verildi.

Haberler


BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti