Anasayfa


13-02-2018
“Pangalos’un ırkçı ve faşist açıklamalarını şiddetle kınıyorum”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un “En iyi Türk ölü Türktür” şeklindeki açıklamalarını sert bir şekilde kınadı. DEB Partisi Başkanı yayınladığı açıklamayla Pangalos’dan açıklamaları nedeniyle özür dilemesini istedi.
13 Şubat 2018 Salı

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Ülkemizin eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un “En iyi Türk ölü Türktür” şeklindeki ırkçı ve faşist açıklamasını şiddetle kınıyorum.

Basına çıkan haberlere göre, Pangalos’un bir radyo programına konuşurken Türkler hakkında sarfettiği sözlerin hiçbir şekilde kabul edilebilir ifadeler olmadığını vurgulamak isterim. DEB Partisi Genel Başkanı olarak bu ülkede Yunanistan’da doğan ve burada yaşayan yaklaşık 150 bin Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Müslüman Türkünün olduğunu sayın Pangalos’a hatırlatmak isterim. Sarfettiği çirkin ve ırkçı sözlerin ülkesinin vatandaşı olan Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarını da hedef aldığını ve tüm azınlığa ağır bir hakaret teşkil ettiğini belirtirim.

Eski dışişleri bakanlarından Theodoros Pangalos’un bu ifadelerinden sonra Türk düşmanlığı ile ün yapmış olmasının nedenleri şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Bu tür açıklamaların halklar arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmenin dışında hiç bir katkısı olmadığı aşikardır. Türk kimliğini hedef alan, içinde yüksek dozajda ırkçılık ve faşizm barındıran Pangalos’un bu açıklamalarını şiddetle kınar, bu çirkin ifadeleri nedeniyle özür dilemesini beklediğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak isterim.”


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup