Anasayfa


25-06-2015
ABTTF Ramazan ayında Almanya’daki iftar programlarına katıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Almanya’da gerçekleştirilen iftar programlarına iştirak ediyor.
25 Haziran 2015 Perşembe



Ramazan’ın ikinci gününde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ATİB İftar Programına katıldı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Almanya’da gerçekleştirilen iftar programlarına iştirak ediyor. İlk olarak Ramazan ayının ikinci gününde Avrupa Türk-İslam Birliği(ATİB)’nin iftar programına katılan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Ramazan’ın yedinci gününde de Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkanı Carina Gödecke’nin iftar programı davetine iştirak etti.

19 Haziran 2015 Cuma günü gerçekleştirilen ATİB Geleneksel İftar Programı, ATİB Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Seçkin davetli grubunun katıldığı iftar programına T.C. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de katıldı. Dini sivil toplum kuruluşlarının ağırlıklı olarak davetli olduğu iftar programında açılış konuşması yapan ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, son dönemde gündemde olan “Alman İslamı” kavramına karşı çıkarak şöyle dedi: “İslam’ın Almanı, Türkü veya Arabı olmaz ama Müslümanın olur! Bu noktadan hareketle, “Almanya Müslümanı”na hiçbir itirazımız olmaz. Fakat “Alman İslamı” gibi bir kavram, hangi niyetle ortaya atılmış olursa olsun, asla tasvip etmeyeceğimiz bir yakıştırmadır.

ATİB Genel Merkez Din Görevlisi Seyit Lüleci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra ATİB kurucu genel başkanı Musa Serdar Çelebi de bir konuşma yaptı. Çelebi, “Ortak bir ülkümüz var. Bu da kuruluş adımız ne olursa olsun milli kültürüne bağlı, bunu yaşayan ve yaşatan, yaşadığı ülkelerdeki kararlara katılma becerisine sahip bir toplum meydana getirmek” diye konuştu.

KRV Eyalet Parlamentosu Başkanı Carina Gödecke’nin iftar programı farklı din mensuplarını biraraya getirdi

24 Haziran 2015 Çarşamba akşamı ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı Carina Gödecke’nin iftar programına iştirak etti. İlk kez 2013 yılında T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ortak ev sahipliğinde eyalet meclisinde bir iftar yemeği veren Carina Gödeck’in iftar davetine çok sayıda siyasetçi, işadamı, milletvekili, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İftar programında açılış konuşmasını Parlamento Başkanı Carina Gödecke yaptı, davetlileri selamlayarak katılımları için teşekkür etti. İftar programında T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider ile Musevi toplumu temsilcisi de konuşma gerçekleştirdiler.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu