Anasayfa

16-02-2018
Gümülcine ve Kırcaalı hastaneleri arasında işbirliği
Gümülcine Şişmanoglio Devlet Hastanesine ile Bulgaristan'ın Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi arasında işbirliği yapıldı.
16 Şubat 2018 Cuma

"Nasıl Bir Hayat Kurtaralım" sloganı altında yürütülen işbirliği. İki sağlık kuruluşu, sınırın her iki tarafındaki sağlık altyapısını iyileştirmek ve artan yolcu trafiğinden kaynaklanan acil durumları karşılamak için Avrupa Birliği (AB) fonları yardımıyla finanse edilen ikinci bir ortak projeyi hayata geçiriyor.
INTERREG V_A Yunanistan-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde hibe desteği sağlanan projenin toplam değeri 1.359 467,3 euro.

Proje bütçesinden Kırcaali Hastanesi'ne ayrılacak miktarın ise 560.110,04 euro tutarında olacağı bildirildi.

Yeni projenin amacı hastanelerin daha yüksek bir teknolojik seviyeye ve yeterli personel sahip olmasıdır. Geçtiğimiz günlerde Kırcaali'de yapılan proje açılış konferansına Şişmanoğlu Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Georgios Phillipidis ve Acil Servis Müdürü Sofia Papanastasiu, Kırcaali Vali Yardımcısı Sevda Kamburova, Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Bölge Başkanı İvanka Karakoleva, Bulgaristan Hekimler Birliği Kırcaali Şube Başkanı Dr. Magdalena Marinova, Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Spas Pasev, birçok hekim ve hemşireler hazır bulundular.

Projenin sunumunu yapan Kırcaali Hastanesi Müdürü Dr. Todor Çerkezov, bunun ikinci bir proje olduğunu ve amacının elde edilenleri geliştirmek olduğunu vurguladı. İlkinde ana yararlanıcı kurumun Kırcaali Hastanesi olduğunu ve proje kapsamında ameliyathanelerin yenilendiğini, yeni modern donanım satın alındığını, hastanelerin sağlık personeline özel eğitim verildiğini ve acil durumlarda ortak bir hareket planı hazırlandığını belirtti.

Dr. Phillipidis, ilk projede amacın sınırın her iki tarafında araba kazalarının kurbanlarına hizmet etmek olduğunu hatırlattı. Gümülcine Şişmanoğlu Hastanesinde ameliyathaneler için modern ekipmanlar satın alınacak, doktorlara özel eğitim verilecek, internet kampanyası yürütülecek. Kampanya, Ayrıca Makaza’nın her iki tarafında yaşayan 150 kişi, trafik kazası vakalarında yardımcı olmak ve hizmet vermek üzere eğitileceği ifade edildi.


Haberler


Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı

Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneğinden Strazburg’a çalışma ziyareti

Davutlu Mütevelli Heyeti Başkanına 9 ay hapis cezası!

Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı