Anasayfa


25-06-2015
Stilyanidis’ten Batı Trakya için komisyon önerisi
Rodop ili Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Batı Trakya için partiler arası komisyon kurulmasını istedi.
25 Haziran 2015 Perşembe

Stilyanidis, komisyon talebiyle ilgili olarak Parlamento Başkanı Zoi Konstandopulu’ya bir mektup gönderdi.

Stilyanidis’in bölgenin kalkınması için sunduğu öneride azınlık oylarından ve geçen yıl Avrupa Parlamentosu seçimlerinden bahsetmesi dikkat çekti. Ekonomik krizin bölgede işsizliğe ve göç dalgasına neden olduğunu belirten Stilyanidis, bu durumun yerli ve yabancı kaynaklı milliyetçiliği körüklediğini, azınlık oylarının yönlendirmesini kolaylaştırdığını, Hıristiyalarla Müslümanlar arasında duvarlar ördüğünü öne sürdü. Evripidis, 2014 Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarının tüm bu endişelerin haklılığını ortaya koyduğunu belirtti

Stilyanidis, meclis başkanına gönderdiği ve Trakya’nın kalkınması ve tanıtımı için partiler arası komisyon oluşturulmasını istediği mektubunda, son yıllarda insan ve azınlık haklarına saygı konularında örnek ve “açık bir toplum” oluşturduklarını iddia etti.
Devletin de yardımıyla geçmişin “problemlerini” geleceğin “avantajlarına” dönüştürdüklerini ileri süren Stilyanidis, azınlıkları da komşu ülkelerle “dostluk köprüsü” haline getirdiklerini dile getirdi.

Ekonomik krizin ülkenin bu hassas bölgesini de etkilediğini ifade eden Evripidis Stilyanidis, yanlış politik, idari kararlar ve eksiklikler nedeniyle Trakya’nın yeni bir çıkmaz karşısında olduğunu iddia etti. Stilyanidis’in mektubunda, işsizlik sebebiyle genç insanların göç etmek zorunda kaldığını, bunun da demografik sorunu yoğunlaştırdığını ve Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki dengeyi bozduğunu, hatta milletvekili ve yerel seçimlerde bile bölgenin adil temsilini olumsuz etkilediğini öne sürdü.

Stilyanidis, Meclis Başkanı Zoi Konstandopulu’ya gönderdiği mektupta, 1990’da olduğu gibi Batı Trakya’nın kalkınması ve tanıtımı amacıyla mecliste partiler arası komisyon kurulmasını istedi.

Stilyanidis, sözkonusu komisyona bölgedeki tüm milletvekillerinin katılabileceğini ifade etti. Stilyanidis, partiler arası komisyonun bölgenin kalkınması ve tanıtımı için bir eylem planı hazırlayabileceği ve bu planın da farklı bakanlıkların katılımıyla oluşturulacak bir çalışma heyetinin gözetiminde hayata geçirilebileceğini dile getirdi.

Stilyanidis’in Batı Trakya için komisyon oluşturulmasını talep ettiği mektubunu, aralarında YDP eski başkanı Kostas Karamanlis ve eski bakan Dora Bakoyanni’nin de olduğu toplam 57 milletvekili imzalıyor. YDP’nin mecliste 75 milletvekili bulunuyor.

Haberler


Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede