Anasayfa

27-02-2018
Ekonomi Bakanı ile Çalışma Bakan Vekili kira yardımı nedeniyle istifa etti
Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriu’nun istifası Başbakan Aleksis Çipras tarafından kabul edildi.
27 Şubat 2018 Salı

Papadimitriu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili olan eşi Rania Antonopulu’nun da istifasını getiren tartışma, çiftin aldıkları kira desteğinden kaynaklandı.

Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriu, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara sebep olmasının ardından istifa etti.
Başbakan Aleksis Çipras’ın ofisinden yapılan açıklamada, Papadimitriu’nun istifasının kabul edildiği belirtildi.

Papadimitriu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili olan eşi Rania Antonopulu da konut yardımı almalarının medyaya yansıması sonucu yaşanan tartışmaların ardından dün (26 Şubat Pazartesi) görevinden ayrılmıştı.

Ocak 2015’ten bu yana kabinede görev yapan Antonopulu, iki yıl boyunca aldığı 23 bin euroluk konut yardımını iade ettiğini belirterek istifasını sunmuştu.

Mali krizdeki ülkede özelleştirmelerden de sorumlu olan Papadimitriu, Kasım 2016’daki kabine değişikliğinde göreve gelmişti.

Yunanistan’da 2015 yılında kabul edilen yasaya göre, ikameti başkent Atina dışında olan kabine üyeleri için konut desteği veriliyor. Ancak çift, maddi durumlarının yerinde olmasına karşın aldıkları yardım nedeniyle eleştirilmişti.

Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti