Anasayfa

01-03-2018
Kabinede mini revizyon
Göç politikaları ve ekonomi bakanlıklarına görevlendirmeler yapıldı. Yeni Savunma Bakan Vekili ise Fotis Kuvelis oldu.
1 Mart 2018 Perşembe

Ekonomi Bakanı Dimitris Papadimitriu’nun istifasının ardından mini kabine revizyonu yapıldı.

Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos, iki bakanlık ve dört bakan vekilliğinde değişikliğe gidilen yeni kabineyi duyurdu.

Çalışma Bakan Vekili olan eşinin aldığı kira yardımı nedeniyle istifa eden Papadimitriu’dan boşalan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis getirildi.

Savunma Bakan Vekili ise Dimitris Viças'ın yerine geçen Fotis Kuvelis oldu. Viças ise sığınmacı krizi boyunca görev yapan ve sağlık sorunları bulunan Göç Politikaları Bakanı Yannis Muzalas’tan boşalan koltuğa oturdu.

SİRİZA Yanya milletvekili Meropi Cufi Eğitim Bakan Yardımcılığı'na, Athanasios İliopulos da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı'na getirildi. Kültür alanından sorumlu Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı da meclis dışından Konstandinos Stratis oldu.

Hükümet Sözcüsü Canakopulos, yeni bakan vekilleri ve yardımcılarının görev alanlarının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

Yeni bakan vekilleri ve yardımcıları bugün 12.30'da Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda ant içecekler.

Papadimitriu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili olan eşi Rania Antonopulu, konut desteği almalarının medyaya yansımasının ardından görevinden ayrılmıştı.

Eşinin ardından Papadimitriu da istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberler


Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak