Anasayfa


02-03-2018
Sınırı geçen 2 Yunan askeri tutuklandı
Türkiye’de askeri yasak bölgede yakalanan Yunanistan ordusuna mensup iki asker tutuklandı.
2 Mart 2018 Cuma

AA’nın haberine göre, Pazarkule yakınlarında yakalanan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teğmen Aggelos Mitretodis ile çavuş Dimitrios Kuklacis'in hakimlik sorgusu tamamlandı. Hakimlik, iki askerin tutuklanmasına karar verdi.

İki askerin, ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdükleri öğrenildi.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı "Hudut kartalları" adlı sınır birliği ekipleri, devriye görevi sırasında Pazarkule yakınlarında Yunanistan ordusuna mensup teğmen ve astsubay rütbelerindeki 2 askeri yakalamıştı. Tüfeklerine el konulan askerler Edirne Jandarma Komutanlığına teslim edilmişti.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan ve adliyeye çıkarılan iki asker, savcılıktaki ifadelerinin ardından "askeri casusluğa teşebbüs" ve "askeri yasak bölgeye girmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.


YUNANİSTAN ASKERİ CASUSLUK İDDİASINI KABUL ETMİYOR

İki Yunan askerinin Türk askeri bölgesinde yakalanmasının ardından Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos “askeri casusluk” iddialarını reddederek, sadece “askeri yasak bölgeye girmek” suçlarını kabul etti.

YDP’de dışişleri konularından sorumlu Yorgos Kumuçakos ise Yunan ordusu mensuplarının bir an önce iade edilmelerini beklediklerini söyledi.

Bu arada, konuyla ilgili olarak Başbakan Aleksis Çipras’ın Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile sürekli irtibat halinde olduğu öğrenildi.


Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı