Anasayfa

27-06-2015
Yunanistan referanduma gidiyor!
Başbakan Aleksis Çipras 26 Haziran Cuma akşamı geç saatlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşmasında 5 Temmuz Pazar günü referanduma gidileceğini açıkladı.
27 Haziran 2015 Cumartesi

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakanlık binası önünde yaptığı açıklamada, "Yaptığımız görüşmelerde, kreditörlerin önerileri çok sert ve kabul edilemezdi. Avrupa hemizin ortak evi. Yunanistan Avrupa'nın ayrılmaz parçası olmaya devam edecek. Yunanistan'sız bir Avrupa ve Avrupa'sız bir Yunanistan olamaz. 6 aydır zor bir savaş verdik. Sonuç olarak bu akşamki Bakanlar Kurulu toplantısında oy birliğiyle kreditörlerin önerilerine 'evet' veya 'hayır' demek üzere referandum kararı aldık" dedi.

Ayrıca Başbakan Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşüp, kendilerinden mevcut olan ekonomik uygulama programının uzatılmasını talep edeceğini söyledi.

Son olarak Çipras, "Sonuç ne olursa olsun referandumdan çıkılacak olan karara saygılı olacağım" ifadesini kullandı.

Haberler


Yaşlı nüfus çocuk sayısının neredeyse iki katı

Burhan Baran, konsolosluklardaki randevu gecikmelerini meclis gündemine taşıdı

Çipras, 2 Eylül’de ekonomi programını açıklayacak

Meriç’te yenilenebilir enerji projelerine yeni kısıtlamalar

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından Kadri Çavuşoğlu vefat etti

Yunanistan İtalya’dan FREMM tipi iki fırkateyn satın alacak

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Hukukun üstünlüğü sistematik olarak ihlal ediliyor”

Batı Nil virüsü vakalarına dikkat!

Mısırlı düzensiz göçmenlerden yardım çağrısı

Gümülcine’de Mevlit Kandili programları düzenlendi

İskeçe’de halk pazarı günü değişti

İskeçe Müftülüğünden Mevlit Kandili nedeniyle iki ayrı program