Anasayfa

27-06-2015
Yunanistan referanduma gidiyor!
Başbakan Aleksis Çipras 26 Haziran Cuma akşamı geç saatlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşmasında 5 Temmuz Pazar günü referanduma gidileceğini açıkladı.
27 Haziran 2015 Cumartesi

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakanlık binası önünde yaptığı açıklamada, "Yaptığımız görüşmelerde, kreditörlerin önerileri çok sert ve kabul edilemezdi. Avrupa hemizin ortak evi. Yunanistan Avrupa'nın ayrılmaz parçası olmaya devam edecek. Yunanistan'sız bir Avrupa ve Avrupa'sız bir Yunanistan olamaz. 6 aydır zor bir savaş verdik. Sonuç olarak bu akşamki Bakanlar Kurulu toplantısında oy birliğiyle kreditörlerin önerilerine 'evet' veya 'hayır' demek üzere referandum kararı aldık" dedi.

Ayrıca Başbakan Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşüp, kendilerinden mevcut olan ekonomik uygulama programının uzatılmasını talep edeceğini söyledi.

Son olarak Çipras, "Sonuç ne olursa olsun referandumdan çıkılacak olan karara saygılı olacağım" ifadesini kullandı.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Satranç Takımını ödüllendirdi

Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Mustafçova Belediyesini ziyaret etti

Antalya Diplomasi Forumu’na Batı Trakya’dan katılım

Cumhurbaşkanı Tasulas mevkidaşı Radev ile görüştü

Kira gelirlerine yeni vergi düzenlemesi: Yüzde 5 vergi gündemde

Caner İmam ‘Cuma Simidi Gecesi’nde kadınlarla buluştu

Vergi beyanlarında yeni dönem

Atina’da Hellenic Train ofisi önünde bomba patladı

Resmi geçit töreninde Türkiye karşıtı slogan atanlara ceza

Topsidis, Delfi Ekonomi Forumu’na katıldı

Patlayıcı imhası sırasında bir asker ve bir polis yaralandı

Miçotakis’ten Türkiye’ye karşı caydırıcılık iddiası