Anasayfa


09-03-2015
Cemil Kabza: "Son 60 yılın en yoğun kar yağışı oldu"
Geçtiğimiz hafta sonu Batı Trakya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar Rodop ve İskeçe illerinde etkili oldu.
9 Mart 2015 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta sonu Batı Trakya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar Rodop ve İskeçe illerinde etkili oldu. Özellikle İskeçe ilinin balkan kolundaki bir çok köy yolu, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, bölgeyi etkisi altına alan kar yağışının getirdiği sorunlarla ilgili olarak GÜNDEM’e açıklamalarda bulundu. Kabza, belediyeye ait iş makinalarının söz konusu bölgelerde çalışmalarına devam ettiğini, ancak belediyeye ait 3 iş makinasına karşılık sadece bir makinist bulunduğunu ve ekonomik sebeplerden dolayı başka personel bulunmadığını söyledi. Kabza, bu nedenle çalışmalarda aksamalar yaşandığını ifade etti.

“İŞ MAKİNALARIMIZ VAR, ŞOFÖRÜMÜZ YOK”
Meteorolojiden kar yağışına ilişkin Cuma günü öğleden (6 Mart 2015) sonra beledeyiye uyarı geldiğini hatırlatan belediye başkanı Kabza sözlerine şöyle devam etti: “Biz belediye olarak bütün imkanlarımızı hazır tutuyoruz. Belediyemizde 3 adet iş makinası var. Faka bir makinistimiz görev yapıyor. Dolayısıyla iş makinalarımıza karşılık şoförümüz yok. Hatta özel bir şiketle anlaşmamız olduğundan bir de yol tuzlama makinamız var. Bizler belediye olarak kötü hava şartlarına her zaman hazırız. Ancak fırtınayla birlikte yer yer 1,5 metreyi aşan bu kadar yoğun bir kar yağışını kimse beklemiyordu. Bana gelen bilgilere göre buna benzer kar yağışının 60 yıl önce olduğu yönünde idi. Belediyemizin tüm ekipleri bu kötü hava şartlarına hazır olmasına rağmen, sizler de takdir edersiniz ki 62 köye aynı anda ulaşmak pek mümkün olmuyor. Bunun yanı sıra bizden kaynaklanmayan bazı sorunlar meydana geldi. Elektrik direkleri orman bölgesinden geçtiği için ve bu ormanlık arazi çok temiz olmadığı için, yağan yağmur ve ardından gelen kar yağışı nedeniyle bir çok ağacın devrilmesine ve dalların kırılmasına neden oldu. Ağaçlar elektrik direklerine zarar vererek, bazı köylerde elekrik kesintileri meydana geldi. Kötü hava şartlarının bizim bölgemizin dışında bir çok yerde etkili olması sebebiyle eletkrik kurumunun sorunlu olan bölgelere ulaşmasında ciddi aksaklıklar yaşandı. Şu an itibariyle elektrik kurumu personeli, Ketenlik köyündeki elektrik sorununu çözmeye çalışıyor. Ketenlik’in yanısıra İsmailmahalle ve Sarıyer’de elektrik kesintileri var. En kısa sürede bu yerlere elektriğin verileceğini ümit ediyoruz.”

“BAZI YOLLAR 48 SAAT KAPALI KALDI”
Bölgedeki ulaşımda yaşanan aksamalara da değinen Kabza, “Bizler belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Eyaletin de iş makinaları devreye girerek ana yolları temizlemeye çalışıyorlar. Ancak Ketenlik ve Paşevik bölgelerinde çok yoğun kar yağışı sebebiyle iş makinaları bile bu bölgedeki yolları temizlemekte zorluk çekti. Bazı köy yolları yaklaşık 48 saat kapalı kaldı. Şu anda İsmailmahalle haricinde diğer köylere araçlara zincir takılmak suretiyle ulaşım sağlanabiliyor. Fakat bizlerin İsmailmahalle yolunu da açmak için çalışmalarımız devam ediyor. En büyük sorun Ketenlik köyünde yaşandı. Şu an itibariyle Ketenlik’e ulaşım tek şerit halinde sağlanıyor. Ancak buradaki ulaşımı normal seyrine çevirmek için askeri ekiplerin de yardımıyla çalışamalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak yoğun kar yağışının olduğu bölgelerde sürü sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bölgemizde çok sayıda sürü ve ağıl var. Bunlara da ulaşmak zorundayız. Bölge son yılların en yoğun kar yağışını yaşadı. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. İmkanlar dahilinde sorunları aşmaya çalıştık. Mustafçova belediyesi olarak ekonomik yardıma da ihtiyacımız var. ” diye konuştu.

Haberler


Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı

Yerapetritis, Orta Doğu’da barış için Kuveyt ve Katar’a gidecek

Yaka bölgesini dolu vurdu