Anasayfa


28-06-2015
Varoufakis: “Yunanistan yeni tekliflere açık”
Maliye Bakanı Varufakis, IMF ve AB kurumları ile geçen hafta kopan müzakerelere ilişkin IMF ve AB kurumlarının yeni tekliflerine açık olduğunu belirtti.
28 Haziran 2015 Pazar

Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, IMF ve AB kurumlarının kurtarma paketinin uzatılmasının koşulları hakkında yeni ve iyi tekliflerle gelmesi durumunda, bunu gelecek hafta içinde görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Hükümetin, uluslararası kurumların öne sürdüğü ve kendileri açısından kabulü mümkün olmayan talepler nedeniyle 5 Temmuz'da kurtarma paketi hakkında halk oylamasına gitme kararı aldığını hatırlatan Varufakis, Yunanistan'ın IMF ve AB kurumlarının yeni tekliflerine açık olduğunu belirterek, "Biz, vatandaşların kararlarını şekillendireceği bu süre zarfında müzakereler için yine hazır olacağız" diye konuştu.

Hükümetin, vatandaşlara referandumda "hayır" oyu kullanmaları çağrısında bulunduğunu hatırlatan Varufakis, IMF ve AB kurumlarının, yeni tekliflerle gelmeleri ve anlaşmaları durumunda bu pozisyonun değişebileceğini söyledi.

Varufakis, "Biz de yapmış olduğumuz çağrıyı değiştirebilir, seçmene 'evet' oyu kullanmaları çağrısında bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak