Anasayfa

28-06-2015
Varoufakis: "Yunanistan yeni tekliflere açık"
Maliye Bakanı Varufakis, IMF ve AB kurumları ile geçen hafta kopan müzakerelere ilişkin IMF ve AB kurumlarının yeni tekliflerine açık olduğunu belirtti.
28 Haziran 2015 Pazar

Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, IMF ve AB kurumlarının kurtarma paketinin uzatılmasının koşulları hakkında yeni ve iyi tekliflerle gelmesi durumunda, bunu gelecek hafta içinde görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

Hükümetin, uluslararası kurumların öne sürdüğü ve kendileri açısından kabulü mümkün olmayan talepler nedeniyle 5 Temmuz’da kurtarma paketi hakkında halk oylamasına gitme kararı aldığını hatırlatan Varufakis, Yunanistan’ın IMF ve AB kurumlarının yeni tekliflerine açık olduğunu belirterek, "Biz, vatandaşların kararlarını şekillendireceği bu süre zarfında müzakereler için yine hazır olacağız" diye konuştu.

Hükümetin, vatandaşlara referandumda "hayır" oyu kullanmaları çağrısında bulunduğunu hatırlatan Varufakis, IMF ve AB kurumlarının, yeni tekliflerle gelmeleri ve anlaşmaları durumunda bu pozisyonun değişebileceğini söyledi.

Varufakis, "Biz de yapmış olduğumuz çağrıyı değiştirebilir, seçmene ’evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Satranç Takımını ödüllendirdi

Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Mustafçova Belediyesini ziyaret etti

Antalya Diplomasi Forumu’na Batı Trakya’dan katılım

Cumhurbaşkanı Tasulas mevkidaşı Radev ile görüştü

Kira gelirlerine yeni vergi düzenlemesi: Yüzde 5 vergi gündemde

Caner İmam ‘Cuma Simidi Gecesi’nde kadınlarla buluştu

Vergi beyanlarında yeni dönem

Atina’da Hellenic Train ofisi önünde bomba patladı

Resmi geçit töreninde Türkiye karşıtı slogan atanlara ceza

Topsidis, Delfi Ekonomi Forumu’na katıldı

Patlayıcı imhası sırasında bir asker ve bir polis yaralandı

Miçotakis’ten Türkiye’ye karşı caydırıcılık iddiası