Anasayfa


29-06-2015
Fıçıllı’da yağmur iftar coşkusuna engel olamadı...
İskeçe’nin Fıçıllı köyünde gerçekleştirilen iftar programı yağmura rağmen büyük bir coşkuyla yapıldı.
29 Haziran 2015 Pazartesi



Fıçıllı’da 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen iftarda soydaşlar biraraya geldi.

Ramazan ayında İskeçe’nin az nüfuslu köylerinde ve az sayıda cemaati olan camilerinde iftar ve teravih programları düzenleyen “Ihlamur Grubu” tarafından gerçekleştirilen 6 haneli Fıçıllı köyündeki iftar davetine çok sayıda kişi katıldı. İftara çok sayıda bayanın katılması da dikkat çekti.

Davetliler, geçen yıl tamamen restore edilerek hizmete açılan ve bölgedeki tarihi camilerden biri olan Fıçıllı Camii’nin avlusunda kurulan sofralarda iftar açtı. İftar saatine yakın yağmurun başlaması ise soydaşların iftar heyecanını yitirmedi. Etkinliği gerçekleştiren gençler kısa sürede yağmurdan koruyan çardaklar oluşturarak iftarın en iyi şekilde gerçekleşmesini sağladı.

Fıçıllı köyündeki iftara katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçenleri tebrik ederek, “Bu akşam bu yağmur altında bu tarihi caminin avlusunda güzel bir iftar yaptık. Hayatımda bugüne kadar yaptığım en güzel ve keyifli iftarlardan biri oldu. Beş yıldızlı bir otelde bu tadı ve güzelliği tadamazdık. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

İftar duasını yapan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu da yağmura rağmen çok güzel bir program olduğunu belirterek, herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

Fıçıllı’daki iftara ayrıca DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, eski milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe ve Gümülcine’den soydaşlar katıldı.

Bu arada iftara katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’ya, tarihi Fıçıllı Camii’nin restorasyonu ve caminin özellikleri hakkında da bilgi verildi.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor