Fıçıllı'da yağmur iftar coşkusuna engel olamadı...
İskeçe'nin Fıçıllı köyünde gerçekleştirilen iftar programı yağmura rağmen büyük bir coşkuyla yapıldı.
29 Haziran 2015 Pazartesi
Fıçıllı'da 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen iftarda soydaşlar biraraya geldi.
Ramazan ayında İskeçe'nin az nüfuslu köylerinde ve az sayıda cemaati olan camilerinde iftar ve teravih programları düzenleyen "Ihlamur Grubu" tarafından gerçekleştirilen 6 haneli Fıçıllı köyündeki iftar davetine çok sayıda kişi katıldı. İftara çok sayıda bayanın katılması da dikkat çekti.
Davetliler, geçen yıl tamamen restore edilerek hizmete açılan ve bölgedeki tarihi camilerden biri olan Fıçıllı Camii'nin avlusunda kurulan sofralarda iftar açtı. İftar saatine yakın yağmurun başlaması ise soydaşların iftar heyecanını yitirmedi. Etkinliği gerçekleştiren gençler kısa sürede yağmurdan koruyan çardaklar oluşturarak iftarın en iyi şekilde gerçekleşmesini sağladı.
Fıçıllı köyündeki iftara katılan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçenleri tebrik ederek, "Bu akşam bu yağmur altında bu tarihi caminin avlusunda güzel bir iftar yaptık. Hayatımda bugüne kadar yaptığım en güzel ve keyifli iftarlardan biri oldu. Beş yıldızlı bir otelde bu tadı ve güzelliği tadamazdık. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.
İftar duasını yapan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu da yağmura rağmen çok güzel bir program olduğunu belirterek, herkese hayırlı Ramazanlar diledi.
Fıçıllı'daki iftara ayrıca DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, eski milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe ve Gümülcine'den soydaşlar katıldı.
Bu arada iftara katılan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'ya, tarihi Fıçıllı Camii'nin restorasyonu ve caminin özellikleri hakkında da bilgi verildi.
Haberler
DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı
İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51
YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18
KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi
Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi
Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor
Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti
Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor
Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar
Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale
İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı