Anasayfa


21-03-2018
ABTTF’den “21 Mart Irk Ayrımı ile Mücadele Günü” açıklaması
Halit Habipoğlu: “Ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türk toplumunu bir tehdit ve tehlike unsuru olarak gören anlayışını terk ederek ivedilikle hoşgörü ve tam katılıma dayalı bir diyalog mekanizması oluşturmaya çağırıyoruz.”
21 Mart 2018 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 21 Mart Irk Ayrımı ile Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 1966 yılında aldığı kararla 21 Mart, tüm dünyada her yıl Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü olarak kutlanıyor. BM tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 70. yıldönümü ile çakışan bu yılki 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nün teması ‘Irk ayrımı ile mücadele bağlamında çeşitlilik için hoşgörü, katılım, birlik ve saygıyı teşvik etme.’

21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nün bu yılkı temasına atıfla Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin birinci maddesinde tüm insanların onur ve haklar bakımından hür ve eşit doğduğu, ikinci maddesinde de her bireyin ırk veya başka bir ayrım gözetmeksizin Beyanname’de ortaya konan tüm hak ve özgürlüklere sahip olduğu ifade edilerek güçlü ve istikrarlı toplumların en büyük emaresinin çeşitliliğe sahip çıkmak olduğu, böylelikle nefret ve şiddet yanlılarının püskürtülebileceğinin altını çiziyor.”


ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nü kutladığımız bu yıl da Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ırkçı ve ayrımcı söylem ve uygulamaların sona erdiğini söylemek maalesef imkansız. Yunan devletince etnik kimliğimizin reddedilmesinin sonucu olarak ‘Türk’ isimli derneklerimizin kaydı yapılmıyor. Seçtiğimiz müftülerimiz keyfi gerekçelerle adli kovuşturmalara uğruyor, haklarında dava açılıyor ve hatta hapis cezasına çarptırılıyor. Yunan Helsinki Gözlem Komitesi (GHM ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin Aralık 2016’da Atina’da birlikte düzenlediği etkinliğin ırkçı Altın Şafak Partisi milletvekili ve üyeleri tarafından basılması ve konuşmacıların tehdit edilmesi nedeniyle yaptıkları suç duyurusu, ‘saldırının faillerin bilinmediği’ gerekçesiyle savcılık tarafından arşive kaldırılıyor. Yunanistan eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, bir radyoya yaptığı açıklamada ‘En iyi Türk, ölü Türk’tür’ diye açıklamada bulunuyor. Çeşitliliğe dayalı güçlü, yaşamın her alanında hoşgörü ve katılımın egemen olduğu bir toplum hedefi için ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türklerini bir tehdit ve tehlike unsuru olarak gören anlayışını terk ederek ivedilikle gerçek manada bir diyalog mekanizması oluşturmaya çağırıyoruz.”

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret