Anasayfa

26-03-2018
25 Mart törenlerle kutlandı
Yunanistan'ın bağımsızlığını kutlandığı 25 Mart için ülke genelinde törenler düzenlendi.
26 Mart 2018 Pazartesi



Kutlamalar dini ayinlerle başladı. Anıtların önüne siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, emniyet ve askeri yetkililer tarafından çelenkler bırakıldı.

25 Mart Bağımsızlık Bayramı için ülkenin her yerinde olduğu gibi Gümülcine şehrinde ve belediyelere bağlı büyük köylerde de törenler düzenlendi.
Gümülcine'de 25 Mart Pazar günü sabah saatlerinde düzenlenen geçin töreninde ilk olarak sivil toplum kuruluşları, ardından engelli çocuklara eğitim veren özel okullar, daha sonra ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri yer aldı. Son olarak alandan askeleri birliktler geçti.

Resmi geçit töreninde azınlık ilkokulları, Celal Bayar Azınlık Ortaokulu - Lisesi ile Hayriye Medresesi öğrencileri de yer aldı.

Törende hükümeti Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas temsil etti.

Gümülcine'deki çelek törenine Rodop milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve İlhan Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis, Gümülcine Balediye Başkanı Yorgos Petridis, emniyet ve askeri yetkililer ile Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolos Murat Ömeroğlu katıldı.

Haberler


Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu