Anasayfa

01-07-2015
Bankalar önünde emekli kuyrukları
Bankalar alfabetik sıraya göre emekli maaşı ödemesine başladı. Emekliler maaşlarını alabilmek için banka şubelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
1 Temmuz 2015 Çarşamba



Emekliler maaşlarının tamamını alamazken, bu hafta 120 euro alabilecek.

Gümülcine ve İskeçe'deki banka şubeleri önündeki vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Emekliler 120 euro alabilmek için uzun süre kuyrukta bekliyor.

Ülke genelinde emekli maaşlarını ödemek üzere bazı banka şubeleri açıldı. Ekonomik kriz ve iflas senaryoları yüzünden 29 Haziran Pazartesi gününden itibaren kapalı olan ve hizmet vermeyen bankalar sadece emekli maaşlarını ödemek üzere açıldı. Kart sahibi olmayan emeklilere para vermek üzere açılan banka sayısı 968.

Banka kartı olmayan emekliler sabah erken saatlerden itibaren ülke genelinde açılan banka şubelerine akın etti. Banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı şubelerin önünde düzeni sağlamak amacıyla polisler görev yaptı.

Emekli maaşlarını ödemek için bugün (1 Temmuz Çarşamba) açılan banklar alfabetik sıraya göre 3 Temmuz Cuma gününe kadar emekli maaşı ödemesi yapacak. Yapılan açıklamaya göre Ethniki Bank, Alpha Bank ve Eurobank alfabetik sıra sistemi uygularken, Pireos Bank ise alfabetik sıra olmadan bankada sıra sistemi uygulayacağını açıkladı.

Buna göre alfabetik sıralamaya göre emekli maaşı alacak olanlar şöyle:

1 Temmuz Çarşamba günü isimleri A'dan I'ye kadar olanlar.

2 Temmuz Perşembe güü isimleri K'dan M'ye kadar olanlar.

3 Temmuz Cuma günü ise isimleri N'den Omega'ya kadar olanlar.

Emekliler banka şubelerinden bu hafta 120 euro çekebilecekler. Bu arada bankalardan en kısa zamanda emeklilere kart sağlaması istendi. Kartların sağlanmasının ardından emekliler bankamatiklerden (ATM) günlük 60 euro çekebilecek.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Satranç Takımını ödüllendirdi

Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Mustafçova Belediyesini ziyaret etti

Antalya Diplomasi Forumu’na Batı Trakya’dan katılım

Cumhurbaşkanı Tasulas mevkidaşı Radev ile görüştü

Kira gelirlerine yeni vergi düzenlemesi: Yüzde 5 vergi gündemde

Caner İmam ‘Cuma Simidi Gecesi’nde kadınlarla buluştu

Vergi beyanlarında yeni dönem

Atina’da Hellenic Train ofisi önünde bomba patladı

Resmi geçit töreninde Türkiye karşıtı slogan atanlara ceza

Topsidis, Delfi Ekonomi Forumu’na katıldı

Patlayıcı imhası sırasında bir asker ve bir polis yaralandı

Miçotakis’ten Türkiye’ye karşı caydırıcılık iddiası