Anasayfa


09-05-2018
“Anaokulu Sorunu” davası beraatla sonuçlandı
İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi meclisi üyelerine, Batı Trakya’daki “anaokulu sorunu”yla ilgili olarak açılan dava ertelendi. Aynı davada dönemin İskeçe İli İlköğetim Müdürü Savvas Melisopulos da yargılanıyordu.
9 Mayıs 2018 Çarşamba

2012 yılında Şahin’de anaokulunu gitmedikleri gerekçesiyle ilkokula kayıtları yapılmayan öğrencilerle ilgili olayların yaşandığı dönemde, Mustafaçova Belediye Meclisi’nin kabul ettiği ve söz konusu öğrencilerin okula kayıtlarının yapılmasının talep edildiği açıklama nedeniyle belediye meclis üyelerine açılan davanın duruşması 8 Mayıs Salı günü İskeçe’de yapıldı.

Davada, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve belediye meclis üyelerinin avukatlığını Yannis Barkas, dönemin Belediye Başkanı Mustafa Cukal’ın avukatlığını Rodi Plumistu, eski İl Eğitim Müdürü Savvas Melisopulos’un avukatlığını ise Thanasis Ksinidis yaptı. Olayın yaşandığı 2012 yılında İl Eğitim Müdürü olan Melisopulos, anaokullarına gitmeyen öğrencilerin kayıtlarını yaparak büyük bir sorunu engellediklerini belirtti, bu tarihten sonra anaokulu konusunun İskeçe’de çözüme kavuştuğuna ve kayıt konusunda sorun yaşanmadığına dikkat çekti.

Toplam 23 kişinin yargılandığı davada savcı Nikoleta Karantola, sanıkların suçluluğunu gösteren yeterli kanıt olmadığını ifade ederek beraatlerini talep etti. İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi de “anaokulu davası”ndaki sanıkların beraatine karar verdi.

Hatırlanacağı üzere 2012 yılında İskeçe’nin Şahin köyünde devlet anaokuluna gitmedikleri gerekçesiyle bazı öğrencilerin ilkokula kayıt işlemleri yapılmamıştı. Halkın ve azınlık kuruluşlarının tepki gösterdiği olay üzerine Mustafçova Belediye Meclisi de öğrencilerin okula kayıtlarının yapılması talebiyle oybirliğiyle bir bildiri yayınlamıştı. İskeçe İl Eğitim Müdürü Melissopulos’un kararıyla öğrencilerin kayıtları yapılmıştı. Bunun üzerine belediye meclis üyeleri ve dönemin il eğitim müdürü hakkında soruşturma başlatılmış ve dava açılmıştı.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi