Anasayfa

09-05-2018
"Anaokulu Sorunu" davası beraatla sonuçlandı
İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi meclisi üyelerine, Batı Trakya'daki "anaokulu sorunu"yla ilgili olarak açılan dava ertelendi. Aynı davada dönemin İskeçe İli İlköğetim Müdürü Savvas Melisopulos da yargılanıyordu.
9 Mayıs 2018 Çarşamba

2012 yılında Şahin'de anaokulunu gitmedikleri gerekçesiyle ilkokula kayıtları yapılmayan öğrencilerle ilgili olayların yaşandığı dönemde, Mustafaçova Belediye Meclisi'nin kabul ettiği ve söz konusu öğrencilerin okula kayıtlarının yapılmasının talep edildiği açıklama nedeniyle belediye meclis üyelerine açılan davanın duruşması 8 Mayıs Salı günü İskeçe'de yapıldı.

Davada, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve belediye meclis üyelerinin avukatlığını Yannis Barkas, dönemin Belediye Başkanı Mustafa Cukal'ın avukatlığını Rodi Plumistu, eski İl Eğitim Müdürü Savvas Melisopulos'un avukatlığını ise Thanasis Ksinidis yaptı. Olayın yaşandığı 2012 yılında İl Eğitim Müdürü olan Melisopulos, anaokullarına gitmeyen öğrencilerin kayıtlarını yaparak büyük bir sorunu engellediklerini belirtti, bu tarihten sonra anaokulu konusunun İskeçe'de çözüme kavuştuğuna ve kayıt konusunda sorun yaşanmadığına dikkat çekti.

Toplam 23 kişinin yargılandığı davada savcı Nikoleta Karantola, sanıkların suçluluğunu gösteren yeterli kanıt olmadığını ifade ederek beraatlerini talep etti. İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi de "anaokulu davası"ndaki sanıkların beraatine karar verdi.

Hatırlanacağı üzere 2012 yılında İskeçe'nin Şahin köyünde devlet anaokuluna gitmedikleri gerekçesiyle bazı öğrencilerin ilkokula kayıt işlemleri yapılmamıştı. Halkın ve azınlık kuruluşlarının tepki gösterdiği olay üzerine Mustafçova Belediye Meclisi de öğrencilerin okula kayıtlarının yapılması talebiyle oybirliğiyle bir bildiri yayınlamıştı. İskeçe İl Eğitim Müdürü Melissopulos'un kararıyla öğrencilerin kayıtları yapılmıştı. Bunun üzerine belediye meclis üyeleri ve dönemin il eğitim müdürü hakkında soruşturma başlatılmış ve dava açılmıştı.

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”