Anasayfa

10-05-2018
Hükümetten darbeciye verilen ilticaya iptal başvurusu
Göç Politikaları Bakanlığı, darbeci 8 eski askerden Ahmet Güzel’in kabul edilen sığınma talebinin durdurulması ve iptali için ilgili mahkemeye itirazda bulundu.
10 Mayıs 2018 Perşembe

Göç Politikaları Bakanlığı, darbeci askerlerden birinin daha sığınma talebini kabul eden İltica Dairesi'nin kararını iptal ettirmek için Atina İdari İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, darbeci 8 eski askerden Ahmet Güzel’in kabul edilen sığınma talebinin durdurulması ve iptali için Atina İdari İstinaf Mahkemesi'ne itirazda bulunuldu.

Yunanistan İltica Dairesi'ne bağlı 10. Bağımsız Komisyon, darbeci Güzel’in iltica talebine onay vermişti. İltica Dairesi, daha önce darbeci Süleyman Özkaynakçı’nın iltica talebini onaylamıştı.

Basın, darbeci Güzel’in serbest kalmasının önüne geçilemeyeceği, sadece geciktirilebileceği yorumlarını yaptı.

Geçen yıl sonunda iltica talebi kabul edilen diğer darbeci Süleyman Özkaynakçı kısa bir süre serbest kalmış, hükümetin kararın dondurulmasına yönelik talebi üzerine yeniden gözetim altına alınmıştı.

Hükümet ayrıca Özkaynakçı’ya verilen iltica hakkının iptalini talep etmişti. Üst mahkemeye taşınan davanın görüşüldüğü Danıştay, Özkaynakçı’nın geçen ay adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kararlaştırmıştı.

Geçen cuma toplanan Danıştay Genel Kurulu ise hükümetin iltica hakkının iptaline yönelik itirazını görüştü. Danıştay'ın kararını bu ay içerisinde vermesi bekleniyor. Yunan yasalarına göre, 18 ay olan gözaltı süresi dolacak olan darbecilerin bu ay sonunda serbest kalmaları mümkün olacak.

Öte yandan, Yunan yargısı Türkiye’nin darbeciler için üç iade talebini reddetti.

Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında