Anasayfa

10-05-2018
Atina'dan bir prens geçti
İngiltere kraliyet tahtının varisi Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, resmi ziyaret kapsamında başkent Atina’da Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya geldi.
10 Mayıs 2018 Perşembe

Sintagma Meydanı'ndaki "Meçhul Asker Anıtına" çelenk bırakarak ziyaretine başlayan Galler Prensi Charles, Pavlopulos tarafından resmi törenle karşılandı.

Ziyareti "tarihi" olarak niteleyen Pavlopulos, "Bu ziyaret, Yunanistan ve Birleşik Krallık arasındaki iyi ilişkiler zincirine bir halka daha ekliyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başbakanlık’a geçen Prens Charles, Çipras ile yaptığı görüşme öncesinde, "Güvenlik, göç meselesi ve karşılaştığımız tüm sorunlarda başarıya ulaşmak için uzun zamandır var olan bağlarımızı gelecekte de güçlendireceğimizi umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Çipras da Prens Charles’ın birçok defa gayriresmi olarak Yunanistan’ı ziyaret ettiğini anımsatarak, "Bu demektir ki ülkemizi gerçekten çok seviyorsunuz." dedi.

İngiliz kraliyet ailesinden ilk kez Yunanistan’a bir resmi ziyaretin gerçekleştiğini belirten Çipras, "Bu çok önemli bir olay ve işbirliğimizi kuvvetlendirmenin yanı sıra özellikle günümüzde karşılaştığımız önemli zorlukları aşmak için bu ziyaretin bir dönüm noktası olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Atina’nın yanı sıra Girit Adası’nı da ziyaret edecek olan Prens Charles ve eşi Camilla, Yunanistan’dan cuma günü ayrılacak.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı