Anasayfa

14-05-2018
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yapıldı
Gümülcine Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kursları arasında düzenlenen 13. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali, 12 Mayıs Cumartesi günü Evrenköy'de yapıldı. 8 bölgede birinci gelen öğrencilerin yarıştığı finali Kurcalı Kur'an Kursu öğrencisi Yunus Emre Adem kazandı. Yunus, jüriden toplam 498 puan alarak rakiplerini geride bıraktı ve birinci oldu. Etkinlikte onarımı tamamlanan Evrenköy Camisi'nin açılışı da yapıldı.
14 Mayıs 2018 Pazartesi



Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve Evrenköy halkının ortaklaşa düzenlediği yarışma ve cami açılışına Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti meclis üyeleri Mustafa Katrancı ve Önder Mümin, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu temsilen sekreter Cüneyt Ahmet, Türkiye'den Konya eski milletvekili Abdullah Gencer, Edirne Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve soydaşlar katıldı.

Açılışı yapılan caminin içerisinde yapılan final yarışması geçen yıl düzenlenen yarışmada birinci gelen Merve Haseki'nin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Konya sabık milletvekili Abdullah Gencer, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Rodop milletvekili İlhan Ahmet birer selamlama konuşması yaptı.

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet tarafından yönetilen yarışmada 8 bölgeyi temsil eden birinciler bilgisayar sistemi ile belirlenen sureleri okudular. Yarışmanın sonuçları kılınan öğle namazından sonra açıklandı. Sonuçlar Müftü İbrahim Şerif tarafından duyuruldu.

Bu yıl Kur'ân-ı Kerimi en güzel okuyan Kurcalı Kuran Kursu öğrencisi Yunus Emre Adem oldu. Yunus Emre, jüri üyelerinden toplam 498 puan alarak birinciliği kazandı.

Buna göre 2019 yılında yarışma Kurcalı köyünde yapılacak.

Yarışan öğrenciler ve aldıkları puanlar şöyle oluştu:
1- Yunus Emre Adem - 498 - Kurcalı Kur'an Kursu
2- Kerim Keleş - 475 - Hemetli Kur'an Kursu
3- Abdullah Kaplan - 471 - Gümülcine Bağlar Mahallesi Kur'an Kursu
4- Emre Deliahmet - 469 - Omurluköy Kur'an Kursu
5- Azra Haseki - 452 - Kozlukebir Mesçit Mahallesi Kur'an Kursu
6- Yeşim Şıraneci - 449 - Büyük Doğanca Kur'an Kursu
7- Nursema Kınç - 430 - Bekirli Kur'an Kursu
8- Beyza Serdar - 410 - Demirören

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılan öğrencilere sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmanın sonunda Evrenköy halkı tarafından misafirlere yemek ikram edi

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı