Anasayfa


14-05-2018
Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakı törenlerle kutlandı
Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhak oluşunun yıldönümü törenlerle kutlandı.
14 Mayıs 2018 Pazartesi

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhak oluşunun 98. yıldönümü nedeniyle resmi törenler yapıldı. Gümülcine’deki törene katılacağı açıklanan Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı ANEL Partisi Başkanı Panos Kammenos gelemedi. 14 Mayıs törenlerine Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ve ANEL Partisi Başkan Yardımcısı ve eski İskeçe milletvekili Panayotis Sguridis katıldı.

Törenler Gümülcine Metropoliti Penteleimon’un yönettiği dini ayinle başladı. Devamında ise şehir meydanındaki Kılıç anıtına çelenkler konuldu. Daha sonra resmi geçit töreni yapıldı. Törenlerde Rodop ili milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve İlhan Ahmet, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis ve diğer yetkililer yer alırken, Türkiye’nin Muavin Konsolosu İbrahim Işık da törenlere katılanlar arasındaydı.

Resmi geçitte Gümülcine’deki Türk azınlık ilkokulları ile Celal Bayar Azınlık Ortaokul – Lisesi ile Hayriye Medresesi öğrencileri de yer aldı.
Kara Kevvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis törenden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ordu mensuplarıyla gurur duyduklarını belirtti. Türkiye’de gözaltından tutulan iki subayla ilgili olarak soruyu yanıtlayan Stefanis, “Aklımız onlarda. Bir an bile aklımızdan çıkmıyorlar. Serbest kalacakları anı bekliyoruz.” dedi. Korgeneral Stefanis bir gazetecinin “Kara Kuvvetleri subayların neden hala neden tutulduklarını biliyor mu?” sorusunu ise yanıtlamak istemedi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler