Anasayfa

17-05-2018
BTAYTD: "Anadilinde eğitim gören bir çocuğun özgüveni daha yüksek olur"
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) "Okullarımızı Çocuksuz Azınlığımızı Okulsuz Bırakmayalım" adlı projeye destek vererek, Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşıdığıni ve anadilinde eğitim gören bir çocuğun özgüveni daha yüksek olduğunu belirtti.
17 Mayıs 2018 Perşembe

Konuyla ilgili olarak BTAYTD tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Azınlık Okullarımız toplumumuz için özel bir değer taşımaktadır. Çocuklarımızın dilini, dinini, kültürünü tanıyıp özgürce kullanabilecekleri eşsiz bir alandır. Ayrıca 1923 Lozan Antlaşması ile kazanılmış en temel hakkımızdır. Etnik kimliğimizi, değerlerimizi ve inançlarımızı kaybetmemek adına sahip çıkılması gerekir. Anadilinde eğitim gören bir çocuğun özgüveni daha yüksek olur ve kendini daha rahat ifade eder. Her iki dili de (Türkçe ve Yunanca) aynı anda öğrenmesi bir avantaj haline gelir.

Gelecekte başarılı bireyler yetiştirmek istiyorsak önce kimliğimize sahip çıkmalı ve çocuklarımız için en doğru kararı vererek onları Azınlık Okulları'na göndermeliyiz. Okullarımızdaki eğitim kalitesini ve verimi artırmak için hep birlikte çalışmalı ve "Birlikten kuvvet doğar" atasözümüzden de yolaçıkarak asla pes etmemeliyiz.

Bu sebeple, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Türk Kadın Platformu'nun başlatmış olduğu 'Okullarımızı Çocuksuz Azınlığımızı Okulsuz Bırakmayalım' adlı projeye bizler de her türlü desteği verdiğimizi belirtmek isteriz."


Haberler


Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”

Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!