Anasayfa


22-05-2018
Türkiye seçimlerinde iki Batı Trakyalı aday
Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde partilerin aday belirleme süreci sona erdi. Milletvekili aday listeleri açıklandı. Listelerde iki Batı Trakya kökenli aday yer aldı.
22 Mayıs 2018 Salı

Gümülcine’nin Delinasuhköy’ünden olan ve halihazırda Türkiye Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu partisinin Bursa ili 1. sıradan aday gösterildi.

Milletvekili aday listelerinde yer alan diğer Batı Trakyalı ise MHP’den oldu. İskeçe doğumlu olan işadamı Tevfik Topçu, MHP’nin Bursa 2. Sıra adayı oldu.

Bursa 1. Sıradan aday gösterilen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Bursa’dan iki milletvekili bulunan MHP’den aday olan Tevfik Topçu'nun da seçilmesi kuvvetle muhtemel

HAKAN ÇAVUŞOĞLU

AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, 26 Şubat 1972 tarihinde Rodop iline bağlı Delinasufköy'ünde doğdu. İlköğrenimini Yunanistan’da tamamladı. 1990 yılında Biga İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bu tarihten itibaren Bursa’da serbest avukatlık yaptı. 2004-2011 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nde yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem başkanlık yaptı. 24. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliği ile Türkiye - Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Halen T.C. Başbakan Yardımcılığı görevini başarıyla yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

TEVFİK TOPÇU

1 Temmuz 1958'de İskeçe'de doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Lütfiye'dir. İşadamı olan Topçu, Bursa Ticaret Lisesini bitirdi. Gıda sektöründe serbest ticaretle uğraştı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Üyeliği, İdealist Hukukçular Derneği’nin kuruluş ve yönetimsel faaliyet danışmanlığı, İdealist Sanayici ve İş Adamları Derneğinin kuruluş ve yönetimsel faaliyet danışmanlığı ile birçok sivil toplum kuruluşunda danışmanlık faaliyeti yaptı. AVP Cihanspor Kulübünde Başkanlık ve Bursaspor Kongre Üyeliği görevlerinde bulundu. İngilizce bilen Topçu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AYDIN ÖZCAN LİSTEYE ALINMADI
Öte yandan İzmir Baro Başkanlığından istifa ederek CHP milletvekili aday adayı olan Batı Trakyalı avukat ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi eski başkanı Aydın Özcan milletvekili aday listesine alınmadı.

CHP İstanbul milletvekili aday adaylığı için başvuran Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi eski başkanı avukat Selahattin Meriç de aday gösterilmedi.

Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti