Anasayfa


03-07-2015
Rodop İli Milletvekili adaylarından referandum yorumu!
25 Ocak genel seçimlerinde yer alan azınlık milletvekili adayları, 5 Temmuz Pazar günü yapılacak referandum konusunda ne diyor?
3 Temmuz 2015 Cuma

GÜNDEM, son seçimlerde milletvekilliği yarışında yer alan Rodop ili azınlık adaylarına, referandum konusundaki görüşlerini sordu.

İşte yanıtları...

İLHAN AHMET

Rodop eski milletvekili ve son seçimlerde POTAMİ Partisi’nden milletvekili adayı olan İlhan Ahmet, hükümetin referandum kararının yanlış olduğunu söyledi. İlhan Ahmet, referandum sorusunun da yanıltıcı olduğunu iddia etti.

İlhan Ahmet son gelişmelerle ilgili olarak, “Koalisyon hükümeti 5 ay önce müzakereleri yapmak üzere halktan yüzde 42 oy almıştır. O dönemde kreditörlerin taleplerine ‘hayır’ diyebilirdi. Oysa şimdiki duruma baktığımızda, müzakereleri yapmaktan geri çekilmiş ve ülkeyi euronun dışarısına çıkarmak üzere referandum yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“İLGİLİ YASA ‘MALİ KONULARDA REFERANDUM YAPILMAZ’ DİYOR”

Anayasa’nın 44. maddesine atıfta bulunan İlhan Ahmet, sözkonusu yasanın “Mali konularda referandum yapılmaz” dediğini belirtti.

Ahmet, “17 AB ülkesinin tamamı ve bütün dünya referandum sorusunun euro para birliğine ‘hayır’ mı ‘evet’ mi olduğunu bize söylüyor. Bütün dünya ve üyesi olduğumuz 17 ülke yalancı mı?” ifadelerini kullandı.

Azınlığın referandumda “evet” demesi gerektiğinin altını çizen İlhan Ahmet, “Azınlık; Hrisi Avgi, ANEL ve SİRİZA’nın teklifine ‘hayır’ derse, yarın Avrupa’dan haklarımızı ve bizi savunmasını nasıl isteriz?” değerlendirmesinde bulundu.


İDRİS AHMET

Son seçimlerde Yeni Demokrasi Partisi’nden milletvekili adayı olan Ahmet İdris ülke yöneticilerinin halka doğruları söylemediklerini iddia etti.
Referandum kararının perde arkasında başka oyunlar oynandığını belirten İdris, sorumsuzca alınan kararların ülkeyi ortak para biriminin dışına itebileciğini söyledi.

“EURODAN ÇIKARSAK YANDIK”

Yunanistan’ın şu anda gerçekleşmemiş bir anlaşmaya karşı olduğunu dile getiren İdris, “Beş aydan bu yana ortada imzalanmış olan bir anlaşma yok. Dolayısıyla biz vatandaşlar hangi anlaşmaya ‘hayır’ veya ‘evet’ diyeceğiz. Bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Bu işlerin arkasında büyük bir oyunun olduğunu düşünüyorum. Allah korusun, eğer eurodan çıkarsak yandık.” diye konuştu.

Referanduma gidilmemesi gerektiğini söyleyen Ahmet İdris, “Referandumda son kararı halk verecek. Referandum sonucunda ‘evet’ oyu çıkması gerekir diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

“SİRİZA 5 AYDA BU İŞİ BECERDİ VE SEMERİ GÜNEŞE DAYADI”

Ahmet İdris sözlerini, “SİRİZA için şunu söyleyebilirim; 5 ayda bu işi becerdi ve semeri güneşe dayadı. Son görünen tablo bundan ibarettir. Avrupa’ya karşı hiç bir gücümüz kalmadı. Son bir kez daha iyi düşünmemiz gerekir. Biz bu ülkenin vatandaşları olarak, hiç olmazsa kendi oyumuzla kendimizi yakmalayalım.” diyerek tamamladı.

İBRAHİM ŞERİF

Demokratik Sosyalistler Hareketi’nden (KİNİMA) Rodop ili milletvekili adayı olan Kozlukebir eski Belediye Başkanı İbrahim Şerif, referandum kararını yersiz ve anlamsız olarak nitelendirdi.

Referanduma katılımın düşük olacağını savunan Şerif, “Bana göre bu referanduma katılım yüzde 40 civarında olur. Çünkü halkın artık bu konulara duyarlılığı ve ilgisi her geçen gün azalmaya devam ediyor. Milletin artık fazla bir güveni kalmadı ve bıçak kemiye dayandı.” ifadelerini kullandı.

“İŞLER DAHA DA KÖTÜYE GİDEBİLİR”

Ülkede bankaların kapanması ve toplumsal olayların yaşanmasının ülkeye pek hayır getirmeyeceğini söyleyen Şerif, durumun böyle devam etmesi halinde işlerin gün geçtikçe daha da kötüye gideceğini belirtti.

Söz konusu referandumun çok erken alınmış bir karar olduğunu kaydeden Şerif, “Öyle tahmin ediyorum ki referandumdan az bir farkla ‘evet’ kararı çoğunlukta çıkacak. Her türlü karara saygı duymak gerekir.” ifadesini kullandı.



Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor