Anasayfa


28-06-2018
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi 110 mezun verdi
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi 27 Haziran Çarşamba günü mezuniyet töreni düzenledi.
28 Haziran 2018 Perşembe



2017 – 2018 yılında toplam 840 öğrencinin eğitim gördüğü Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nden bu yıl 110 öğrenci ile rekor sayıda mezun oldu. 

Yassıköy’deki Astrea salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin’in açılış konuşmasıyla başladı. 

AHMET ARİF EMİN

Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin yaptığı konuşmada “altı yıl önce büyük umutlarla okulumuza gelen 110 öğrencimizi mezun etmenin onurunu, gururunu ve hüznünü birlikte yaşıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında “Sizlere ne mutlu ki köklü geçmişi ve güçlü eğitim kadrosuyla Azınlığımızın en saygın okullarından birisi olan, Celâl Bayar Ortaokulu ve Lisesini saygıdeğer öğretmenlerimizin güvenli ellerinde başarıyla, sağlıkla, ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yüksek öğretim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağımıza inanıyorum.

Hayatta başarılı olmak için, hedefinizi yüksek tutun. Bunu gerçekleştirmek için de çok çalışın.

Unutmayın ki; devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.

Sizleri; kendi öz değerleriyle barışık, ailesini, yurdunu, milletini seven bireyler olarak yetiştirdik.’diye konuşan Emin, Celal Bayar Lisesi bu yıl 110 öğrenci mezun ederek bir tarih yazdığını belirtti ve ‘Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden bizim her şeyimiz olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu okulumuzu ziyaret etti. Bu da size tarihe bir not olarak düşülecektir.
Ve, en büyüğü 8 Aralık Cuma günü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 65 yıl sonra bir Cumhurbaşkanının açılışını yaptığı okula, sizleri ve bizleri görmek için okula teşrif ettiler, tarih sizleri böyle yazacaktır.

Sizleri mezun ederken hep başarılarınızı takip ettijk. Onlardan bir tanesi tiyatro gösterinizde yer aldınız, alkış aldınız. Matematik yarışmalarında hep finale kaldınız, hep başarılı oldunuz. İl spor müsabakalarında başarılı oldunuz, madalyaları çuvallarla getrdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

TUNALP MEHMET

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Müdürü Tunalp Mehmet tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Sizler bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. Altı yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bugün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve gurur içindesiniz. Altı yıl önce bu yuvaya kendi ellerinizle teslim ettiğiniz çocuklarınızın mezuniyet sevincini birlikte yaşıyorsunuz. Bu çocukları yetiştirip bu günlere getirdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyorum. Ayrıca bize güven duyup çocuklarınızı teslim ettiğiniz için en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” görüşlerine yer verdi. 

Okul Müdürü Mehmet sözlerini, şöyle sürdürdü: “Sevgili Öğrenciler, bugün sizin en mutlu ve bir o kadarda en duygulu ve hüzünlü gününüzdür. Mutlusunuz, çünkü liseyi bitirme heyecanını yaşıyorsunuz. Altı yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, sınıfta şakalaştığınız, yaramazlıklar yaptığınız, bazen anne ve babanızla paylaşmadığınız sırlarınızı paylaştığınız, bazen de öğretmenlerinize kızıp çekiştirdiğiniz, kısacası acı tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostluğunuzu ve arkadaşlığınızı asla unutmayın. Gelecek sizi korkutmasın! Çünkü yarınlara attığınız adımlar sağlamdır. Yarının aydınları olarak yaptığınız sosyal, sportif, bilimsel, eğitsel ve kültürel birçok faaliyetler size yardımcı olacaktır ve hayat yolunda size rehberlik edecektir.

Celâl Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun”.

MÜDÜR YARDIMCISI HRİSTODULOPULOS

Okul müdür yardımcısı Markos Hristodulopulos da konuşmasında şunlar ifade etti: “Çok samimi konuşuyorum. Hayatımın son 12 yılında, bu anda bulunmak, benim için gerçekten de derin duygu ve değerdir ki bütün hayatınız boyunca hafızalarınızda kalacaktır. En kalbi duygularla bunun bir duygu ve değer olduğunu tekrar ediyorum.

Tunalp ve Arif’in söyledikleriyle hemfikir olmamam mümkün değildir.
Onların söyledikleri hakkında bazı konuları açmama müsaade ediniz.
Sevgili çocuklar, öğrencilik ve çocukluk yaşınız sona ermiştir. Yeni bir hayat ve yön önünüze çıkıyor; daha çekici ve önemli. Fakat bu yönde sorunlar çoğalmakta, istekler ve zorluklar daha fazladır. Bu yönde hayatın sizden istekleri inişli çıkışlı olacaktır; başarılar ve hayal kırıklıkları olacaktır.

Bu günlerde gerçekleşen Dünya Kupası diliyle konuşmak istiyoruz; her zaman gol atmayacaksınız, gol de kabul edeceksiniz, arzu ettiğiniz şeyleri her zaman kazanamayacaksınız, bazen de eleneceksiniz.

Her şeye rağmen biz ve diğer büyüklerinizin söyledikleirni hiçbir zaman unutmayınız. Hayat; mücadele, faaliyet ve yaratıcılıktır. Mücadele etmeyen, faaliyt göstermeyen ve yaratmayan kişiler, toplumlar başarısız olmaya mahkumdurlar.

Sizlere başka bir dilekte daha bulunmama müsaade ediniz. Sizler, herhangi bir okulun mezunları değilsiniz; farklı bir okulun mezunlarısınız. Ülkemizde ve diğer ülkelerde, bizim okulumuz gibi okul fazla yoktur. Siz, öyle bir eğitim yuvasının mezunusunuz ki, değişik kültür, din, anadillerde insanlar birlikte yaşamakta, işbirliği yapmaktadırlar. Bu birliktelik sonuçlar üretmektedir. Çünkü Yunan Devleti değişik kurumlarıyla okulumuzu sürekli olarak desteklemektedir. Farklı olan bu okulumuzun çalışması çok güçlüdür. Çünkü öğretmenleriniz , Encümen Heyeti v.d. elemanlar ancak bu şekilde daha iyi olabilmektedirler. Sadece farklılığı desteklemekle kalmamakta, aynı zamanda bunu sevmektedirler. Bu yaratıcılık güçlüdür, çünkü aileler ve akrabaların yüksek derecede ahlaki ve eğitsel değerleri vardır, bunlar yanı başımızdadır ve bunu hissetmektedirler.
Hayatta nerede olursanız olun, okulumuzun bir elçisi bir tanıtımcısı gibi olunuz. Sizler de okulumuzda devam ettirdiğimiz bu çok hassas ve nadide değerleri benimseyiniz.

Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Eksikliğinizi hissedeceğiz. Sizlere bol şans diliyorum.”

MUAVİN KONSOLOS İBRAHİM SAKLİ

Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Sakli tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu akşamın yıldızı olan değerli arkadaşlarım olan öğrenciler.

Bu kıvançlı gecenizde, sevincinizi bizimle paylaşmaya fırsat verip davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Ben, burada sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi olarak değil, aynı zamanda bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak bulunuyorum. Sizlerin gözlerinizdeki bu ışıltıları gördükçe de mutluluk duyuyorum.

Celal Bayar Ortaokulu ve Lisesi’nin başarılarını buradaki görevim süresince hep duymaktayız. Gerek soydaşlarımız arasında ve gerekse de yerel basında yer alıyorsunuz. Spor, müzik, bilim ve sanat alanında başarılı öğrencilerimiz vardır.

Sizlerin bu başarılarının daim olmasını diliyorum. Ailelerin gözlerindeki mutluluğu ve pırıltıyı gördüm. Siz, azmettikçe ve hayallerinizin peşinde gittikçe, onların da sizlere en iyi desteği vereceğinden eminim” dedi.

Mezuniyet töreninin devamında Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müzik öğretmeni Mehmet Mustafa yönetiminde Müzik Korosu, katılımcılara müzik dinletisi sundu.

Ardından öğrencilerden oluşan folklor ekibi sahne alarak, oynadıkları halk oyunları ile geceye renk kattı. 

Program, mezun olan öğrencilerin yıl içinde önemli anlarını gösteren sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programın devamında mezun olan öğrencilere okul yönetimi, öğretmenler ve encümenler diplomalarını takdim ettiler. 

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi 2017 – 2018 eğitim yılını dereceyle tamamlayan öğrenciler şöyle: 

Birinciler:
Ayşegül Feyiz ve Mustafa Başa Hüseyin - 19.9 (not ortalaması)

İkinciler:
Nurdan Mustafa ve Fatma Hasan - 19.8 (not ortalaması)

Üçüncüler:
Emel Uzun ve Harun Karaçoban İbram -19.7 (not ortalaması)

Etkinlik, Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri adına okul birincisleri Ayşegül Feyiz ile Mustafa Başa Hüseyin, okul yönetimi ve öğretmenlere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sona mezun olan öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı