Anasayfa

30-06-2018
İTB'den bir ilk daha: "El Emeği Göz Nuru Festivali"
İskeçe Türk Birliği (İTB), 6 Temmuz Cuma günü "El Emeği Göz Nuru Festivali" adı altında bir etkinlik düzenliyor.
30 Haziran 2018 Cumartesi



İTB’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergileri, bu yıl ilk kez "İskeçe Türk Birliği El Emeği Göz Nuru Festivali" adı altında gerçekleştirilecek. Etkinlik, İskeçe Türk Birliği tarafından 6 Temmuz Cuma günü İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu - Lisesi Spor Sitesi’nde yapılacak ve saat 18:00’de başlayacak. İTB’ye bağlı kurslar tarafından açılacak sergi iki gün boyunca ziyarete açık kalacak.

"El Emeği Göz Nuru Festivali" adı altında gerçekleştirilecek etkinlikte yapılacak faaliyetler şöyle:

- İTB çatısı altında faaliyet gösteren toplam 16 Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergileri açılış yapılacak.

- Dikiş - Nakış kurslarındaki öğrenciler tarafından üretilen Batı Trakya bölgesine ait geleneksel ve günümüze ait kıyafet defilesi gerçekleştirilecek.

- Kurslarımızda 3 yıllık eğitim sürecini tamamlayan toplam 90’ı aşkın kursiyere 'Başarı Belgesi’ takdim edilecek.

- İskeçe Türk Birliği Korosu tarafından konser verilecek.

- İskeçe Türk Birliği müzik ekibi tarafından canlı performans sergilenecek.

- İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunulacak.

- İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu tarafından yiyecek - meşrubat , çay

- kahve ikramı yapılacak. "El Emeği Göz Nuru Festivali" adı altında gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm soydaşların davetli olduğu belirtildi.


Haberler


Metron Analysis anketinde YDP 2,5 puan kayıpta

Kosova ve K. Makedonya Türkleri AP’de tanıtıldı

Din Görevlileri Derneğinden Başkonsolos Aykut Ünal ve müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Success Yabancı Dil Kursundan Londra çıkarması: Öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi

IEA: Dünya tarihinin en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya

Eyalet Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapıyor

Politico: Avrupa yakıt stoklarını bilmiyor, koordinasyon eksikliği risk yaratıyor

Gümülcine’de bazı yollar asfalt çalışması nedeniyle kapatılacak

NASA’nın eski astronotu Bonnie Dunbar Dedeağaç’a geliyor

Zeybek’ten hayvan sayısı verilerindeki fark için soru önergesi

Yunan aktivist grup: Atina, İsrail’in filo saldırısına sessiz kaldı

Pervin Hayrullah: “Batı Trakya Türk Azınlığı sistematik asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya”