Anasayfa

05-07-2018
Milletvekilleri ile kooperatif yöneticileri tarım bakanıyla görüştü
Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek ile Trakya Tütün Üreticileri Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat ve yönetim kurulu üyeleri, 4 Temmuz Çarşamba günü Atina'da Tarım Bakanı Evangelos Apostolu ile görüştü.
5 Temmuz 2018 Perşembe



Milletvekilleri ve Kooperatif yöneticilrinden oluşan heyet Bakan Apostolu ile Rodop, Evros ve İskeçe Yaka bölgesinde tütünlerde ortaya çıkan tepe hastalığı sonucunda oluşan zararların ve çiftçilerin bu hastalık nedeniyle oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi konularını görüştükleri belirtildi.

Konuyla ilgili olarak kooperatif üyeleri hastalık sonucu oluşan zararları bakana iletirken bu zararların karşılanması ve hastalığın daha fazla yayılmadan önlenmesi için gerekli çalışmaların acilen yapılması talebinde bulundu.

Bakan ve milletvekilleri ise tütün üretiminin Trakya bölgesi için önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, tütün üreticilerini zarara uğratan tepe hastalığı ile ilgili bilgileri olduğunu ve zararların karşılanması için ELGA ile işbirliği içinde çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

Haberler


Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu