Anasayfa

05-07-2018
Milletvekilleri ile kooperatif yöneticileri tarım bakanıyla görüştü
Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek ile Trakya Tütün Üreticileri Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat ve yönetim kurulu üyeleri, 4 Temmuz Çarşamba günü Atina'da Tarım Bakanı Evangelos Apostolu ile görüştü.
5 Temmuz 2018 Perşembe



Milletvekilleri ve Kooperatif yöneticilrinden oluşan heyet Bakan Apostolu ile Rodop, Evros ve İskeçe Yaka bölgesinde tütünlerde ortaya çıkan tepe hastalığı sonucunda oluşan zararların ve çiftçilerin bu hastalık nedeniyle oluşan mağduriyetlerinin giderilmesi konularını görüştükleri belirtildi.

Konuyla ilgili olarak kooperatif üyeleri hastalık sonucu oluşan zararları bakana iletirken bu zararların karşılanması ve hastalığın daha fazla yayılmadan önlenmesi için gerekli çalışmaların acilen yapılması talebinde bulundu.

Bakan ve milletvekilleri ise tütün üretiminin Trakya bölgesi için önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, tütün üreticilerini zarara uğratan tepe hastalığı ile ilgili bilgileri olduğunu ve zararların karşılanması için ELGA ile işbirliği içinde çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

Haberler


Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak