Anasayfa


07-07-2018
İskeçe Türk Birliği’nden muhteşem "El Emeği Göz Nuru Festivali"
İskeçe Türk Birliği, 6 Temmuz Cuma günü "El Emeği Göz Nuru Festivali" düzenledi.
7 Temmuz 2018 Cumartesi



İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu - Lisesi Spor Sitesi'nde düzenlenen festivalde ilk olarak İskeçe Türk Birliği'ne bağlı faaliyet gösteren Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının yıl sonu sergilerinin açılışı yapıldı. Davetlilerin ve halkın büyük ilgi gösterdiği serginin gezilmesinin ardından Dikiş - Nakış kurslarındaki öğrenciler tarafından üretilen Batı Trakya bölgesine ait geleneksel ve günümüze ait kıyafet defilesi düzenlendi. İskeçe’nin bir çok bölgesinden geleneksel kıyafetlerin yer aldığı defile halk tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Defilenin ardından selamlama konuşmalarına geçildi. İlk olarak sözü alan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada İskeçe’deki Türk kültürünü yansıtan bir etkinliğe imza atılıyor. İskeçe’deki Türk kültürünü yaşatmak adına Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kurslarının büyük bir rol oynadığına inanıyorum. Bu kurslarımızda büyük bir emek veriliyor. Ben tüm kurs öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkür ediyorum ve kendileri tebrik ediyorum.” Ahmetoğlu etkinliğin düzenlenmesi için İskeçe Muzafer Salihoğlu Azınlık Lisesi Spor sitesini tahsis eden okul sahibi ve yönetimine de teşekkür etti.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun ardından sözü Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara aldı. Ahmet Kara konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek “Bu güzel etkinlikte sergilenen tüm çalışmalar bizim kültürümüzü yansıtıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu çalışmaların devam etmesi her açıdan önemli. Ayrıca İskeçe’nin her bölgesinden insanlarımızın bugün birarada olması birlik beraberliğimiz açısından da önemli” dedi.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da yaptığı selamlama konuşmasında “İskeçe Türk Birliği üyeleri olarak bu tür faaliyetlerden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada kendi tarihimizi gördük. Bu tarihimize sahip çıkmak ve çalışmalarımızı daha da geliştirmemiz gerekiyor. Ben bu vesileyle etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ise kurs öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ederek “Bugünkü etkinlik sayesinde kültürümüzün ne kadar zengin olduğunu gördük. Bu bizim geçmişimiz, tarihimizdir. Geçmişini unutan toplumlar geleceğe güvenle bakamaz. O açıdan bu değerlere sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de yaptığı konuşmada “Ben İskeçe Türk Birliği yönetimini, kurs öğretmenlerini ve öğrencilerini bir tarihi bize tekrar yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bugün burada gördüğümüz kıyafetler Müslüman Türk kimliğimizi yansıtan, bizleri temsil eden kıyafetlerdi. Geçmişini bilmeden yaşayan bir toplum gelecekte başka toplumların geleneklerine kapılırlar. Bu açıdan bu kültürümüze değer vermeli ve sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Selamlama konuşmalarında son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu konuştu. Ömeroğlu şu ifadeleri kullandı: “Ben önceki konuşmasıların değindiği tüm konulara aynen katılıyorum. Tüm kursiyerlerimize ve öğretmenlerine bize bu güzel ürünleri sergiledikleri için teşekkür ediyorum. Etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Etkinlikte İTB kurslarında üç yıllık eğitim sürecini tamamlayan toplam 100'ün üzerinde kursiyere başarı belgeleri verildi.

Etkinlik İskeçe Türk Biriliği Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve İskeçe Türk Birliği Korusunun konseri ile devam etti. Konser halk tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Etkinlik sırasında ayrıca İTB Kadınlar Kolu ve Gençlik Kolu üyeleri misafirlere yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

İskeçe Türk Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Siriza Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara, Mustafçova Belediye başkanı Cemil Kabza, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanısıra çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor