Anasayfa


09-07-2018
RAHMİ ALİ: “Batı Trakya Türkleri adına onur verici”
“Türk Dünyası Yılın Edebiyat Adamı” seçilen Rahmi Ali GÜNDEM’e konuştu. Rahmi Ali aldığı ödülle ilgili olarak, “Batı Trakya Türkleri için onur verici.” diye konuştu.
9 Temmuz 2018 Pazartesi

Türk dünyası ile gönül bağlarının Şafak Dergisi döneminde başladığına dikkat çeken Rahmi Ali, “Türkiye’deki bazı dergilerde ve Bulgaristan’da yayınlanan İbiş Çocuk Dergisi, Üsküp’te yayınlanan Birlik Gazetesi ve bazı başka dergilerde yayınlanan bir çok şiirlerim ve yazılarım var ve bu yazılar sayesinde Türk Dünyası’nda bir tanınmışlığım var.” dedi.

“Türk Dünyası Yılın Edebiyat Adamı” seçilmesini “Batı Trakya Türkleri için onur verici” olarak nitelendiren Rahmi Ali, “Özellikle son yıllarda Avrasya Yazarlar Birliği yayınevi tarafından çıkan Batı Trakya’da Türk Edebiyatına Gönül Verenler adlı oldukça hacimli bir antolojinin yayınlanmış olması ve bu antolojinin çeşitli yerlerde kaynak kitap olarak kullanılması Yılın Edebiyat Adamı seçilmemizde rol oynamıştır. Batı Trakya Türkleri adına gerçekten onur vericidir. Diğer 16 Türk devleti ve topluluğu genelinde onlarca derginin içinde yer alacak olmak Batı Trakya’nın tanınması açısından bir vesile olacaktır. Bütün bunları Batı Trakya için bir kazanç ve tanınma olarak görmek lazım.” diye konuştu.

GÜNDEM’İN “Üyesi olduğunuz BTTÖB’nde sizin için bir onur gecesi düzenlendi. Bununla ilgili düşünceniz nedir?” sorusunu yanıtlayan Rahmi Ali, “Öncelikle BTTÖB Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyorum. Bu etkinliğin şöyle bir anlamı var. İleride bu konularda çalışma yapacak olan gençlere bir ümit, bir merak aşılaması bakımından, ayrıca toplumlarda değer bilmek, bir şeyler yapmış olan insanların takdir edilmesi doğal olarak insanları meraklandırıyor ve toplulukların önünü açıyor. Bu bakımdan önemli bir olaydı. Kendilerini kutluyorum. Evet beni sevindirdi, dolayısıyla arkadaşları da mutlu etti.” ifadelerini kullandı.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler