Anasayfa


09-07-2018
Çipras'dan YDP'ye "yemin töreni" eleştirisi
Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etme törenine katılan Dora Bakoyanni'yi eleştirdi.
9 Temmuz 2018 Pazartesi

Eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılması hükümet ile ana muhalefet partisi YDP arasında tartışmaya yol açtı.

Başbakan Aleksis Çipras Kuzey Yunanistan Sanayicileri Derneği’nin Genel Kurulu sırasında yaptığı konuşmada anamuhalefet partisi YDP temsilcilerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmasını sert bir dille eleştirdi. Çipras şöyle konuştu: “Türkiye’de iki askerimizin dört aydır hiç bir hukuki gerekçe olmadan ve haksız bir şekilde tutuklu olduğu bir dönemde üstelik Yunanistan hükümeti ile hiç bir istişarede bulunmadan anamuhalefet temsilcilerinin Türkiye Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katılmaları kabul edilemez.”

Çipras konuşmasının devamında “Yunan siyasilerin Türkiye’de yapılan siyasi 'şovlara' katılmalarının Türkiye ile olan sorunlarımızın çözümüne hiç bir katkısı olamaz. Yunanistan’ın Türkiye’nin provakasyonları ile ilgilenecek bir yönetimi var ve bu yönetim ülkenin haklarını koruyarak sorunları çözmek ve ilişkileri en iyi noktaya getirmek için çalışmalarına devam ediyor.” şeklinde konuştu.

DORA BAKOYANNİ'DEN ÇİPRAS'A CEVAP

Başbakan Aleksis Çipras’ın yaptığı eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Eski Dışişleri Bakanı ve YDP Milletvekili Dora Bakoyanni yaptığı açıklamada “Sayın Çipras’a bugün ismimi andığı için teşekkür ederim. Kendisi bir kez daha dış politikadaki başarızlığının sebebinin milli konularda dahi takındığı ayrılıkçı tavrın olduğunu ortaya koydu. İki Yunanlı askerin 130 gündür tutuklu olduğu bir dönemde sayın Başbakanın siyasilerin yaptığı her türlü olumlu çabayı iyi niyetle karşılaması beklenirdi.” ifadelerini kullandı.

Dora Bakoyyani açıklamasını şöyle sürdürďü: “Sayın Çipras merak etmesin. Bizim tüm çabamız iki askerimizin sayın Kiriakos Miçotakis’in başbakan olacağı dönemde değil, hemen şimdi serbest bırakılması yönündedir.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler