Anasayfa


20-07-2018
GÜNDEM’in haberinden sonra belediye ekipleri harekete geçti
İskeçe Belediyesi GÜNDEM gazetesinin haberinden sonra harekete geçerek Arenmahalle sakinlerinin taleplerini yerine getirdi.
20 Temmuz 2018 Cuma

İskeçe Arenmahalle’de yol kenarındaki aşırı büyüyen ve sürücülerle yayaların can güvenliğini tehdit eden otlarla ilgili olarak gazetemizin haberinden ve mahalle sakinlerinin internetteki paylaşımlarından sonra, 20 Temmuz Cuma sabahı belediye ekipleri harekete geçti.

Arenmahalle yokuşu ile İskeçe – Şahin yolunun birleştiği noktada, yol kenarında bulunan ve son yağmurların da etkisiyle aşırı büyüyen otlar sabah saatlerinde bölgeye gelen belediye ekiplerinin çalışması sonucunda kesildi. Bölgede bir kazaya sebebiyet vermeden otların kesilmesinden memnuniyet duyan mahalle sakinleri ise kesilen otların süpürülmemesine dikkat çekerek “Otlar kesildi, teşekkür ederiz. Ancak süpürülmeden oracıkta bırakılmış. İnşallah bir dahaki sefere temizlik yapılırken yarım bırakılmaz. Yine de teşekkür ederiz.” yorumunda bulundular.

Konuyla ilgili olarak 19 Temmuz Perşembe günü GÜNDEM gazetesinin yayınladığı “Kaza adeta geliyorum diyor” başlıklı haber şöyleydi:

Kaza adeta “geliyorum” diyor!

İskeçe Arenmahalle’de yol kenarındaki otların aşırı büyümesi sürücüler ve yayalar için ciddi tehlike arzediyor.
Arenmahalle yokuşu ile İskeçe – Şahin yolunun birleştiği noktada, yol kenarındaki otların son yağmurların da etkisiyle aşırı uzaması trafik kazasına adeta davetiye çıkartıyor. Sorunu belediye aktaran ve otların kesilmesini isteyen mahalle sakinleri, sonuç alamayınca çareyi internette paylaşım yapmakta buldu. Sorunu internetten belediyeye de ileten Arenmahalle facebook grubu, otların acilen kesilmesini, aksi takdirde bir kazanın yaşanabileceğini duyurdu.

Arenmahalle Sakinleri Buluşma ve Haberleşme Sayfası’nda konuyla ilgili yapılan paylaşım şöyle: “Şikayetimizi belediyenin yeni uygulamasına gönderdik.

Şoseye çıkan yol kenarında, köşkün önünde (KSANTİPPİ karşısında) otlar o kadar büyümüş ki, Balkan köylerine giden otomobiller görünmüyor.
Bakalım karşılık bulacakmıyız ve nezaman.

Umarız erken davranırlar, çünkü Bulgar sürücülerin bu yolun varlığından haberleri yok. Kaza kaçınılmaz. Allah korusun. Çok dikkatli olalım.”

Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı