Anasayfa

20-07-2018
GÜNDEM'in haberinden sonra belediye ekipleri harekete geçti
İskeçe Belediyesi GÜNDEM gazetesinin haberinden sonra harekete geçerek Arenmahalle sakinlerinin taleplerini yerine getirdi.
20 Temmuz 2018 Cuma

İskeçe Arenmahalle'de yol kenarındaki aşırı büyüyen ve sürücülerle yayaların can güvenliğini tehdit eden otlarla ilgili olarak gazetemizin haberinden ve mahalle sakinlerinin internetteki paylaşımlarından sonra, 20 Temmuz Cuma sabahı belediye ekipleri harekete geçti.

Arenmahalle yokuşu ile İskeçe - Şahin yolunun birleştiği noktada, yol kenarında bulunan ve son yağmurların da etkisiyle aşırı büyüyen otlar sabah saatlerinde bölgeye gelen belediye ekiplerinin çalışması sonucunda kesildi. Bölgede bir kazaya sebebiyet vermeden otların kesilmesinden memnuniyet duyan mahalle sakinleri ise kesilen otların süpürülmemesine dikkat çekerek "Otlar kesildi, teşekkür ederiz. Ancak süpürülmeden oracıkta bırakılmış. İnşallah bir dahaki sefere temizlik yapılırken yarım bırakılmaz. Yine de teşekkür ederiz." yorumunda bulundular.

Konuyla ilgili olarak 19 Temmuz Perşembe günü GÜNDEM gazetesinin yayınladığı "Kaza adeta geliyorum diyor" başlıklı haber şöyleydi:

Kaza adeta "geliyorum" diyor!

İskeçe Arenmahalle'de yol kenarındaki otların aşırı büyümesi sürücüler ve yayalar için ciddi tehlike arzediyor.
Arenmahalle yokuşu ile İskeçe - Şahin yolunun birleştiği noktada, yol kenarındaki otların son yağmurların da etkisiyle aşırı uzaması trafik kazasına adeta davetiye çıkartıyor. Sorunu belediye aktaran ve otların kesilmesini isteyen mahalle sakinleri, sonuç alamayınca çareyi internette paylaşım yapmakta buldu. Sorunu internetten belediyeye de ileten Arenmahalle facebook grubu, otların acilen kesilmesini, aksi takdirde bir kazanın yaşanabileceğini duyurdu.

Arenmahalle Sakinleri Buluşma ve Haberleşme Sayfası'nda konuyla ilgili yapılan paylaşım şöyle: "Şikayetimizi belediyenin yeni uygulamasına gönderdik.

Şoseye çıkan yol kenarında, köşkün önünde (KSANTİPPİ karşısında) otlar o kadar büyümüş ki, Balkan köylerine giden otomobiller görünmüyor.
Bakalım karşılık bulacakmıyız ve nezaman.

Umarız erken davranırlar, çünkü Bulgar sürücülerin bu yolun varlığından haberleri yok. Kaza kaçınılmaz. Allah korusun. Çok dikkatli olalım."

Haberler


Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinden İstanbul’da turizm atağı

Milletvekili Ferhat’tan ELGA Genel Müdürü Likoyrentzos’a ziyaret

Yeni bakanlar yemin etti

Araştırma: Yunanistan’da çalışanlar yorgun ve güvencesiz

Çipras: Yeni parti eylüle kadar hazır, seçimlere katılacağız

Başkonsolos Ünal’dan Kireççiler ziyareti

Celal Bayar Lisesi atletizmde 20 madalya kazandı

“Hisseli Harikalar Kumpanyası” büyük beğeni topladı

Hükümette istifa edenlerin yerine görevlendirilen isimler açıklandı

AADE’den küçük çiftçilere KDV iadesi

OPEKEPE soruşturmasında siyasi deprem; üç bakan istifa etti

Maria Karistianu: “Başlıyoruz”