25-07-2018
Edirne'de gazeteler Yunanca başlıklarla çıktı
Yunanistan'daki orman yangını felaketi konusunda Türk halkı Yunanistan'ın acısını paylaşırken, Edirne'de bazı gazetelerin Yunanca "Geçmiş olsun komşu" başlıklarıyla çıkması dikkat çekti.
Edirne'de yayınlanan yerel gazetelerden "GÜNDEM" ve "HUDUT", yangın felaketini "Geçmiş olsun komşu" anlamına gelen Yunanca başlıklarla duyurdu. Diğer gazeteler de Türkçe başlıklarla yangın felaketini okuyucularına aktırırken, Edirne’nin duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan’da çıkan yangının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Yunanistan’ın başkenti Atina’nın doğu Attiki bölgesi belediye başkanını arayarak taziye mesajlarımı illettim ve yardım için hazır olduğumuzu söyledim. O da bana teşekkür etti. Yardım isterse arayacağını söyledi." dedi.