Anasayfa

06-07-2015
Referandum sonrası azınlık milletvekilleri: "Tarih yazdık"
5 Temmuz Pazar günü yapılan referendum sonucunu değerlendiren SİRİZA'nın üç azınlık milletvekili "tarih yazdık" yorumunda bulundu ve bu tarihin altında Yunan halkının da, azınlık insanın da imzası bulunduğunu söyledi.
6 Temmuz 2015 Pazartesi

Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek'in ortak açıklaması şöyle:

"5 Temmuz referandumunda Yunanista halkı, 25 Ocak seçimlerinde olduğu gibi tarih yazdı.Bu tarihin altında Yunanistan halkının da, toplumumuz insanlarının da imzası var.

Korku ve felaket tellallığına, kapalı bankalara, tehdit ve şantajlara, çarpıtmalara rağmen toplumsal adalet, yaşanılabilir bir Avrupa için dimdik durdu, boyun eğmedi, tüm dünyaya halkların yenilmezliğini kanıtladı.
Çok çetin koşullarda sürdürülebilir bir ekonomik sistem, kalkınma ve darboğazdan çıkış için mücadele eden Başbakanı'nın, hükümetinin elini güçlendirdi, gücüne güç kattı. Bu sonucun çıkmasında emeği geçen tüm insanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız. Sağolsunlar varolsunlar.

Bu sonuç halkımızın çıkarları doğrultusunda en iyi şekilde kullanılacaktır. Liderler zirvesi, 7 Temmuzda'ki AB zirvesi, Avrupa Merkez Bankası'ndan likidite sağlanması talebi referandumun sonucunun sağladıklarıdır. Zor, ince, dikenli bir yolda yürüyeceğimizi daha 25 Ocak seçimlerinde dile getirmiştik. Bu onurlu yolu halkımızla birlikte dimdik yürümeye devam edeceğiz.

Yolumuz açık olsun, halkımız, toplumumuz sağ olsun.

Sonsuz saygı ve şükranlarımızla.

Mustafa Mustafa
Ayhan Karayusuf
Hüseyin Zeybek"

Haberler


Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?

Erdem Hüseyin, Caner İmam’ı makamında ziyaret etti

"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı