Anasayfa

20-08-2018
Gümülcine’de kurban pazarına polis baskını!
Gümülcine'de yıllardır kurulan kurban pazarı polis güçleri tarafından basılarak dağıtıldı.
20 Ağustos 2018 Pazartesi

Edinilen bilgilere göre 20 Ağustos Pazartesi günü yaşanan olayda polis güçleri Gümülcine'de yıllardır kurulan kurban pazarına giderek satıcıların gerekli izinlere sahip olmadığını gerekçe gösterip kurban pazarını dağıttı. Kurban satıcılarına ayrıca ceza kesildi.

Yıllardır kurulan kurban pazarına yapılan polis müdahalesi sonucu kurban satışı yapmak isteyen satıcılarla kurbanlıklarını almak isteyen soydaşlar mağdur duruma düştü.

Pazar yerini basan polislerin satıcılara, savcılığa yapılan suç duyurusu sonucu olaya müdahale etmek zorunda olduklarını söyledikleri, kurban satışı için gerekli izinleri olmadığını bu sebeple de pazarı hemen dağıtmalarını istediği ve satıcılara ceza kestiği gelen bilgiler arasında.

Yıllardır kurulan pazara bu yıl aniden baskın yapılması azınlık insanında şaşkınlık yaratırken sosyal medyada da büyük tepkiye sebep oldu.

Haberler


PISA 2025 sonuçlarında Yunanistan OECD ortalamasının altında kaldı

ABTTF: “Yunanistan azınlık haklarında çifte standart uyguluyor”

Selanik Müslümanları Derneğinden Başkonsolos Gedik’e veda ziyareti

Zeybek: “İskeçe ve Batı Trakya hükümetin öncelikleri arasında değil”

Mehmet Emin Aga, vefatının 20. yılında kabri başında anıldı

Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor