Anasayfa

21-08-2018
Selanik'te bir ilk
Selanik’te belediye tarafından tahsis edilen Osmanlı eseri Yeni Cami’de Müslümanlar, bayram namazlarını ilk kez seçilmiş müftülük tarafından görevlendirilen imam ve müezzin ile kıldı.
21 Ağustos 2018 Salı

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te Müslümanlar, belediye tarafından tahsis edilen Osmanlı eseri Yeni Cami’de bayram namazını kılmak için toplandı.

Aralarında Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi bayram namazını ilk kez Batı Trakya’da seçilmiş müftülük tarafından görevlendirilen imam ve müezzin ile kıldı.

Cami, 2013 ve 2014 yıllarında da tahsis edilmiş, ancak Yunan hükümetinin devlet tarafından atanmış imam ısrarı üzerine namazda saflar boş kalmıştı.

ATİNA'DA BAYRAM NAMAZI

İbadete açık camisi bulunmayan başkent Atina’da yaşayan 200 bini aşkın Müslüman, bayram namazlarını genellikle binaların bodrum katlarında oluşturdukları mescitlerde kıldı.

Atina’da yaşayan yüzlerce Müslüman, namazlarını kılmak için Moshato semtindeki Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Cemaat, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı.


ÇİPRAS'TAN BAYRAM MESAJI

Bu arada Başbakan Aleksis Çipras, sosyal medya hesabı üzerinden bir tebrik mesajı yayınladı.

Çipras mesajında, "Yunanistan’da ve dünyada Kurban Bayramı'nı kutlayan tüm Müslümanlara tebrikler. Kutlu gün için iyi dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.


Haberler


Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneğinden Strazburg’a çalışma ziyareti

Davutlu Mütevelli Heyeti Başkanına 9 ay hapis cezası!

Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon

‘Ormanlık alanların temizliği acil ve zorunlu’

ABTTF’nin ‘Newsbreak. gr’ haber sitesine karşı açtığı dava Atina’da görüşüldü

BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı