Anasayfa

10-09-2018
Müftü Mehmet Emin Aga anıldı
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 12. yılında İskeçe’de düzenlenen törenle anıldı.
10 Eylül 2018 Pazartesi



İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 12. yılında İskeçe’de düzenlenen törenle anıldı.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü'nce Müftü Aga’nın İskeçe Aşağı Mahalle mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törene İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, SİRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda görevli Muavin Konsolos İbrahim Işık, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, İskeçeli din adamları, Aga’nın ailesi ve çok sayıda soydaş katıldı.

Anma töreninde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftü Aga’nın yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapılıp dualar edildi.

İskeçe’deki azınlık tarafından 1990 Ağustos’ta müftü seçilen Aga, Yunan devleti tarafından "resmi makamı gasbetme" suçlamasıyla aleyhinde açılan çok sayıda davadan yargılandı ve defalarca fanatik grupların saldırısına uğradı. Birçok kez hapis cezalarına da mahkum edilen Müftü Aga, Larisa cezaevinde 6 ay kaldı. Mehmet Emin Aga, sağlık nedenleriyle serbest bırakıldıktan sonra ömrünün sonuna kadar müftülük sorununun çözümü için mücadele verdi.

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”