Anasayfa

10-09-2018
Müftü Mehmet Emin Aga anıldı
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 12. yılında İskeçe’de düzenlenen törenle anıldı.
10 Eylül 2018 Pazartesi



İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga, ölümünün 12. yılında İskeçe’de düzenlenen törenle anıldı.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü'nce Müftü Aga’nın İskeçe Aşağı Mahalle mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törene İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, SİRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda görevli Muavin Konsolos İbrahim Işık, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, İskeçeli din adamları, Aga’nın ailesi ve çok sayıda soydaş katıldı.

Anma töreninde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Müftü Aga’nın yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapılıp dualar edildi.

İskeçe’deki azınlık tarafından 1990 Ağustos’ta müftü seçilen Aga, Yunan devleti tarafından "resmi makamı gasbetme" suçlamasıyla aleyhinde açılan çok sayıda davadan yargılandı ve defalarca fanatik grupların saldırısına uğradı. Birçok kez hapis cezalarına da mahkum edilen Müftü Aga, Larisa cezaevinde 6 ay kaldı. Mehmet Emin Aga, sağlık nedenleriyle serbest bırakıldıktan sonra ömrünün sonuna kadar müftülük sorununun çözümü için mücadele verdi.

Haberler


Mucize Tiyatrosundan Çanakkale’ye kültür gezisi

DMT Eyaletinden işletmelere yeni destek aracı: “Dışa Açılım Ofisi”

Yaz ayları için yeni zam dalgası uyarısı

Hebilköy’de 700 yıllık “Kırk Kurbanı” geleneği

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’ten karne günü mesajı

Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı