Anasayfa

12-09-2018
GTGB ekibi Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet ve birlik üyelerinden oluşan ekip Bilecik'in Söğüt ilçesinde gerçekleşen Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı.
12 Eylül 2018 Çarşamba



Konu ile ilgili olarak GTGB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilecik'in Söğüt ilçesinde gerçekleşen Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin bu yıl 737. si düzenlendi. Osmanlı'nın temellerini atan Ertuğrul Gazi'nin yılın bolluk ve bereket içinde geçtiğini göstermek adına başlatmış olduğu Yörük Şenliği bu yıl 7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde coşkuyla kutlandı.

Anadolu'nun dört bir yanından gelen Yörüklerin yer aldığı şenlikte, Başkanımız Necat Ahmet önderliğinde dernek üyelerinden oluşan ekibimiz de katılımcılar arasında yerlerini aldı.

Ekibimiz Şenliklerin ikinci günü düzenlenen Hükümet Konağı'nın önünde Yörüklerin karşılanmasına katıldı. Protokol konuşmalarıyla devam eden şenlikte, Ankara Kültür Derneği Seğmenleri, Silifke Türkmen Kültür Derneği, Kütahya Yörük ve Türkmen Kültür Derneği ve İnegöl Ertuğrul Gazi Derneklerinin folklor gösterileri yapıldı. Etkinliğin devamında ekibimiz Ertuğrul Gazi'nin Türbesine yürüdüler.

Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen Yörükler çadırlarında katılımcılara Yörük yaşam biçimini sundular. Ekibimiz tören alanında kurulan ve Yörük çadırlarını ziyaret etme fırsatı buldular. Şenliğin üçüncü günüde Yörük Halk oyunlarının gösterileriyle başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden etkinlikte Ertuğrul Gazi Türbesine ziyaret gerçekleştirildi.

Ekibimiz, Bilecik Belediyesine ait Kayı Obası çadırında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. Batı Trakya'nın sorunları istişare edildi. Başkanımız tarafından kendilerine birliğimiz adına el beceri kurslarımızın tabloları hediye edildi.

737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri 9 Eylül 2018 Pazar günü Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği Gösterisiyle sona erdi."

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”