Anasayfa

19-09-2018
GTGB eski başkanı Koray Hasan'ın davası ertelendi
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) eski başkanı Koray Hasan, başkan olduğu dönemde dernek lokalinde yaptığı bir etkinlik nedeniyle yargılanıyor.
19 Eylül 2018 Çarşamba

Olayla ilgili olarak Gümülcineli Konstandinos Dudos tarafından, Koray Hasan aleyhine açılan davanın duruşması 18 Eylül Salı günü gerçekleştirilecekti. Gümülcine Tek Hakimli Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüşülecek davanın duruşması 26 Şubat 2019 tarihine ertelendi.

Konstandinos Dudos, 2016 yılında Edanur İnce'nin 'Balkandili' isimli şiir kitabının tanıtımını dernek lokalinde yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle eski GTGB başkanı Koray Hasan aleyhine Rodop Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak ceza mahkemesi açılmıştı.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM'e konuşan Gümülcine Türk Gençler Birliği eski başkanı Koray Hasan şunları söyledi: "Bugün dava duruşması yapılacak diye Gümülcine adliyesine geldik. Bildiğiniz gibi Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde bu tür kültürel etkinlikler defalarca yapıldı. Sayın Dudos bir şiir kitabının tanıtımının yapıldığı etkinliği gerekçe göstererek aleyhimde dava açmış. Biz de merakla bu davanın duruşmasına katılmak için avukatımızla birlikte mahkeme binasına geldik. Ancak mahkeme davanın ertelenmesini kararlaştırdı. Dava 26 Şubat tarihinde görüşülecek. Biz de o tarihte burada olacağız."

Eski GTGB başkanı Koray Hasan'ın avukatlığını Ercan Ahmet yaptı.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı