Anasayfa


26-09-2018
DEB Partisi’nden okul eylemlerine destek
Batı Trakya’daki azınlık okullarında okutulan ve Frangudaki programı tarafından hazırlanan Yunanca ders kitaplarının kaldırılarak, yerine devlet okullarında eğitim yapılan Yunanca ders kitaplarıyla eğitime geçilmesi talebiyle başlatılan okul eylemlerine Dostluk Eşitlik Barış Partisi’de destek verdi.
26 Eylül 2018 Çarşamba

DEB Partisi yayınladığı yazılı açıklamada azınlık okullarında velilerin taleplerinin dikkate alınması ve Yunanca ders kitapları karmaşasının son bulması amacıyla acilen adım atılması gerektiği vurgulandı.

Konuyla ilgili olarak Dostluk Eşitlik Barış Partisi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında, daha iyi bir azınlık eğitimi için boykot kararı alan tüm velileri destekliyoruz. 20 yıldır okullarımızda Yunanca eğitim yapılan kitapların değiştirilerek, devlet okullarında eğitim yapılan Yunanca kitapların eğitime dahil edilmesi talebini gayet demokratik ve mantıklı bulduğumuzu ifade etmek isteriz.

Azınlık okullarındaki Yunanca kitapları hazırlayan Frangudaki Programı’nın ihtiyaçların gerisinde kaldığını ve günümüz eğitim şartlarına cevap veremediği neredeyse herkes tarafından kabul görmektedir. Bu çerçevede azınlık eğitimindeki diğer sorunların da çözüme kavuşmasının önemini vurgulamak isteriz. Eğitim Bakanlığı’nın okullarımızdaki Yunanca ders kitaplarıyla ilgili kararlı bir politika benimseyememesi, çözüme kavuşabilecek bir konunun büyük bir sorun haline gelmesinde önemli pay sahibi olmuştur.

Bu bağlamda azınlık okullarındaki velilerin taleplerinin dikkate alınması ve Yunanca ders kitapları karmaşasının son bulması amacıyla acilen adım atılmasını beklediğimizi vurgularız. Konunun geçiştirilmesi halinde büyüyerek daha da büyük sorun haline geleceğini de hatırlatmak isteriz.”

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret