Anasayfa


26-09-2018
Yunanca kitap sorunuyla ilgili talepler Keramaris’e iletildi
Batı Trakya’daki azınlık okullarında devam eden Yunanca kitap karmaşasının çözüme kavuşması için encümen heyetleri ve velilerden oluşan bir heyet, 26 Eylül Çarşamba günü Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’le görüşerek taleplerini dile getirdiler. Rodop SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa da encümen heyeti yöneticileriyle Keramaris arasında yapılan görüşmede hazır bulundu.
26 Eylül 2018 Çarşamba



Encümen ve veliler okullardaki eylemlerin sona erdirilmesi için Eğitim Bakanlığı’ndan sorunun çözümüne yönelik somut adım beklediklerini söylediler.

Keramaris’in Gümülcine’deki bürosunda gerçekleştirilen görüşmede Azınlık Okulları Encümen Heyetleri Birliği Başkanı Ercan Ahmet ve Asbaşkanı Hüseyin Baltacı velilerin taleplerini aktardı. Bakanlığın gönderdiği birbirinden farklı iki genelgeden sonra durumun bir karışıklığa neden olduğunu ve bunun sonucunda okullarda eylemlerin başladığını anlatan Ercan Ahmet, 2015 yılından bu yana Frangudaki programı tarafından hazırlanan kitapların değiştirilmesi talebini dile getirdiklerini hatırlattı. Eğitimcilerin büyük bölümü tarafından bu gerçeğin kabul edildiğini anlatan Ercan Ahmet, ortaya çıkan soruna çözüm bulunmasını istedi.

Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris de talebin haklı bir talep olduğunu ifade ederek, “Ancak okullardaki işgallerin sona ermesi gerekiyor. Kitapların değiştirilmesi isteniyorsa buna bir itirazım yok. Bugün yaptığımız görüşmeyi ve burada konuşulanları bakanlığa ileteceğim. Fakat okul işgallerinin devam etmesi halinde diyaloğun yapılması kolay değil.” diye konuştu.

Encümen Heyetleri Birliği Asbaşkanı Dr. Hüseyin Baltacı da, yaptığı konuşmada sorunun uzun zamandır devam ettiğini belirterek, “Bizler bu programın ve bu kitapların yetersizliğini dile getirdik. Derneğimiz bu kitapların değişmesini talep etti. Gelecekte çocuklarımızın gözüne bakıp bu mücadeleyi verdik demek istiyoruz.” dedi. Hüseyin Baltacı, bakanlıktan bu sorunun çözümü ve kitap kargaşasını sona erdirecek net ve somut bir adım beklediklerini vurguladı. Baltacı, azınlık eğitimi ve azınlık okullarını kötüleyen bir sistemin ve algının oluşturulmasının da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Rodop milletvekili Mustafa Mustafa da sorunun çözümü için encümenlerden oluşacak bir heyetle Atina’ya gidip Eğitim Politikaları Enstitüsü ve bakanlık temsilcileriyle görüşülmesini önerdi. Milletvekili Mustafa, sözkonusu ziyaret ve görüşmenin birkaç gün içinde yapılabileceğini belirtti.

Görüşmeye katılan encümen ve veliler, eylemlerin sona ermesi için bakanlıktan sorunu çözüme kavuşturacak somut adım beklendiklerini ifade ettiler.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret