Anasayfa


27-09-2018
Danışma Kurulu: “Azınlık okullarındaki boykotları takdirle karşılıyoruz”
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, azınlık okullarında devam eden boykotlarla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, azınlık okullarındaki boykotların takdirle karşılandığını vurguladı.
27 Eylül 2018 Perşembe

Danışma Kurulu; Yunanca ders kitaplarının günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini dile getirdi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, azınlık okullarında okutulacak olan Yunanca kitaplarla ilgili gelişmeleri başından beri takip etmektedir. Bu çerçevede Encümenler Birliği’nin talebi üzerine, Danışma Kurulu, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü olağanüstü toplanmış ve azınlık eğitimi konusunda cereyan eden olayları ele almıştır.

Danışma Kurlu, milletvekilleri ve encümenleri il eğitim koordinatörü Sn. Keramaris ile yaptıkları görüşmenin ardından Atina’da Eğitim Bakanı ve İlköğretim Enstitüsü ile görüşme kararlarını memnuniyetle karşılamaktadır.

Bizler Danışma Kurulu olarak azınlık okullarında devam etmekte olan boykotun ve bu konuda velilerin gösterdiği hassasiyeti takdir ile karşılıyoruz. Nitekim bundan sonra atılacak adımlarda da halkımızı daha sağduyulu olmaya davet ediyor, eğitim konusundaki hassasiyetlerinin devamını diliyoruz.

‘’Müslüman Çocukların Eğitimi’’ (Frangudaki Programı) projesi çerçevesinde yirmi yıl önce azınlık okulları için yazılan Yunanca ders kitapları, günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermediği aşikârdır. Eğitim camiasının isteği bu konuda azınlık okulları için yeni kitap yazımı veya devlet okullarında okutulan kitapların azınlık okullarında okutulması için, içeriğinin uygun hale getirilmesi yönündedir.

Eğitim çocuklarımız için vazgeçilmez olduğundan dolayı, azınlık okullarındaki eğitim seviyesinin yükseltilmesi de en büyük arzumuzdur.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha bilginize sunuyor ve bundan sonraki kararlarımızı Atina’daki görüşmelerin neticesine göre alacağımızı belirtmek isteriz.

Kamuoyuna önemle duyurulur.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler