Anasayfa


08-10-2018
Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nden aşure etkinliği
Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, 6 Ekim Cumartesi akşamı 11. Geleneksel Aşure Etkinliği’ni düzenledi.
8 Ekim 2018 Pazartesi



Sunuculuğunu Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in yaptığı etkinlik, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü İlahi Korosu’nun okuduğu ilahilerle başladı.

Gümülcine Harmanlık Camii İmam Hatibi Nihat Kaplan’ın Kur’an-ı Kerim okumasının ardında ise protokol konuşmalarına geçildi.

GÜMÜLCİNE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF

Müftü İbrahim Şerif, aşure etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Bayan İrşad ekibine ve din görevlilerine teşekkür etti. Müftülük olarak bu yıl 11’inci aşure etkinliğini düzenlediklerini hatırlatan Şerif, “Muharrem ayı Hicri yılbaşının birinci ayıdır. Bu vesileyle hepinizin Hicri yılbaşınızı tebrik ediyorum. Allah bizlere dinimizden gelen bu kültürü yaşatmak adına bundan sonra da aynı bu şekilde toplanmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

BAŞKONSOLOS MURAT ÖMEROĞLU

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muharrem ayının hayırlı olması dileğinde bulunarak, bu ayın İslam tarihinin yanı sıra insanlık tarihi açısından da önemli olduğunu ve bir çok önemli gelişmenin bu ay içinde gerçekleştiğini ifade etti. Ömreoğlu sözlerine son verirken. etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU BAŞKANVEKİLİ CENKSU ÜÇER

Etkinlikte son olarak sözü Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Cenksu Üçer alarak, katılımcılara Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamlarını iletti. Üçer, konuşmasında Muharrem ayını önemli kılan değerlerden ve olaylardan bahsetti.

Prof. Dr. Üçer konuşmasında, “Ey Müslümanlar sakın Allah’ı unutmayın, Allah’ı unutanlar gibi de olmayın. Şayet Allah’ı unutursanız, Allah size kendinizi unutturur, varlığınızı unutturur. Camiye giderseniz Allah’ı unutmazsınız. Güzellikleri burada yaşatmak istiyorsanız çocuklarınızla birlikte camileri buluşma mekanı yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İNSAN NEYE NİYET EDERSE ALLAH ONA ULAŞTIRIR”

“Bugün bu toplumu adeta Medine haline getireceğiz, camilerimizi koruyacağız. Onun gayreti içerisinde olacağız. Ameller niyetlere göredir. Her kişi neye niyet ederse Allah ona ulaştırır. Dolayısıyla hicretimiz Allah’a ve Resulüne ve her iki dünya saadetine olacak. İşte o zaman bu güzelliklerimizi hayatımıza taşımış olacağız. O zaman Allah’ın emrettiği o güzelliklerle hayatımızı, toprağımızı, yaşadığımız yerleri, bedenimizi, vicdanımızı güzelleştireceğiz. Aşure bizler için, Hz. Muhammed’in çağrısına kulak verdiğimiz zaman kurtulacağımızı ifade eden sembolik bir değerdir.” diyen Üçer sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer aşurenin sembolize etmiş olduğu güzellikleri hayatımıza taşımak istiyorsak, peygamberlerin yolcusu olmamız gerektiğini unutmayacağız. Eğer biz Müslümanlar olarak bugün birbirimizin hukukunu çiğniyorsak, birbirimizin derdiyle dertlenmiyorsak, Allah’ın ve Resulün razı olmadığı şeyleri birbirimize yapmaya devam ediyorsak, bu durumdan bizler sorumluyuz. Bu durumda Müslümanlar olarak dünyanın neresinde olursak olalım; birbirimizin hukukuna nasıl sahip çıkacağımızı, birbirimize sevgiyle nasıl yaklaşacağımızı hep birlikte düşünmeliyiz. Sizlere tavsiyem dininizi iyi öğrenin ve sakın birbirinize düşmeyin. Eğer birbirinize düşerseniz, hemen dağılırsınız. Varlığımızı, güzelliklerimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi bu topraklarda devam ettirmek istiyorsak, birbirimizi beğenmemezlik yapmayacağız. Allah bizlere her iki dünyada rızasına uygun bir şekilde huzuruna varmayı nasip eylesin.”

Etkinlik sonunda Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif konuşmacı Üçer’e plaket, Başkonsolos Ömeroğlu da hediye takdim etti.

Gümülcine’deki etkinliğe ev sahipliği yapan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in yanı sıra Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fatma İmam, DEB Partisi Kadın Kolları Başkanı Duygu Mustafa, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, BİHLİMDER Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu ve çok sayıda soydaş katıldı.

Etkinliğe katılanlara, salonun girişinde geleneksel kıyafetli kızlar tarafından aşure ikram edildi.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup