Anasayfa


11-10-2018
Batı Trakyalıların ‘Şükrü Amcası’ dualarla anıldı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin kurulduğu 1974 yılından 1990 yılına kadar aralıksız başkanlığını yapan, Bursaspor eski Başkanı, sanayici Şükrü Şankaya, ölümünün 13'üncü yılında kabri başında anıldı.
11 Ekim 2018 Perşembe



Yardımsever ve mütevazı kişiliğiyle Bursalıların gönlünde taht kuran, Batı Trakya Türkleri'nin haklı mücadelesine sağladığı katkılarla Batı Trakyalılar arasında çok özel bir yeri olan sanayici Şankaya için yakınları ve sevenleri bir kez daha Ahmetpaşa Mezarlığı'nda bir araya geldi.

Törene merhum Şükrü Şankaya'nın yeğeni, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, oğlu Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, kardeşi Bursaspor Divan Kurulu Onursal Başkanı Kadir Şankaya'nın yanı sıra, BTTDD Bursa Şubesi'nin yöneticileri katıldı.
Törende, BTTDD Bursa Şubesi'ni Başkan Dr. Ali Eminlatif, 2. Başkan Hasan Ali Çavuş, yönetim kurulu Üyesi Mustafa Özbek, denetim kurulu üyesi Naim Karagöz, dernek görevlisi Zekeriya Osman ve Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Özkan Altınkol temsil etti.

“HEMŞERİLERİNİN KALBİNDE ÖZEL BİR YERİ VAR”

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif törenin ardından yaptığı açıklamada, Şükrü Şankaya'nın Batı Trakyalılar arasında çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Eminlatif, ''Şükrü Amca'yı 13 yıl değil, asırlar da geçse hemşehrileri unutmayacaktır. Kurulduğu günden itibaren 16 yıl başkanlığını yaptığı BTTDD Bursa Şubesi'nde onun ve arkadaşlarının gösterdiği yolda yılmadan yürümeye ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın Yunanistan'daki hak arama mücadelesine son nefesimize kadar katkı sağlamaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı