Anasayfa


15-10-2018
İlhan Ahmet: “Avrupa Komisyonu verebilirsin diyor hükümet gasp ediyor”
Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, tarım sektöründe özellikle azınlığı yakından ilgilendiren tütünün geleceği konusunda bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gitti.
15 Ekim 2018 Pazartesi



Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında İlhan Ahmet, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın Baş Sözcüsü Margaritas Schinas ve Avrupa Birliği Tarım Politikasından Sorumlu Komiseri Thasos Chaniotis ile bir araya geldi. 10 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen ikili görüşmelerde, tütün üreticilerinin prim talepleri öncelikli gündem maddesi olarak yer aldı.

TÜTÜN ÜRETİCİSİNE MADDİ KAYNAK AKTARILMASINA AB’DEN BİR KEZ DAHA DESTEK GELDİ

Tütün üreticilerine tütün primlerinin iadesi talebiyle ilk kez 2016’nın Mayıs ayında Brüksel’de girişimlerde bulunan milletvekili İlhan Ahmet, ikincisini gerçekleştirdiği bu çalışma ziyaretinde de konunun takipçisi oldu.

İlhan Ahmet, AB Komisyonu Baş Sözcüsü Schinas ve AB Tarım Politikasından Sorumlu Komiseri Chaniotis ile yapılan her iki görüşmenin de AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komiseri Phil Hogan’ın “Hükümet isterse, AB tarım destek fonundan Yunanistan’a ayrılan paydan tütün üreticisine ek maddi destek aktarabilir” şeklindeki kararını teyit eder mahiyette geçtiğini belirtti.

“SİRİZANEL, TÜTÜNCÜNÜN PRİM HAKKINI GASP EDİYOR”

İkili görüşmelerin ardından bir değerlendirme yapan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, tütün üreticisinin prim hakkının, iktidardaki SirizAnel hükümetince gasp edildiğini vurguladı. İlhan Ahmet, “Avrupa Birliği’nde tarımla ilgili üst düzey yetkililerden ilk önce Hogan’ın, bugün ise Schinas ve Chaniotis’in açıkça ifade ettiği gibi bölgemizdeki tütün üreticilerine ek maddi destek aktarılması mümkün iken hükümet, tütün üreticisine bu desteği vermemekte ısrar etmektedir. Bölge ve azınlık milletvekili olarak gerek ulusal gerekse AB merkezli sürdürdüğüm girişimlerle, tütüncünün bu hakkını adeta gasp eden SirizAnel’e karşı azınlığımızın ve tütüncümüzün haklarının takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret