Anasayfa


15-10-2018
BTAYTD Kars’ta yapılan eğitim kongresine katıldı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kars’ta düzenlenen “Orta Öğretimde Program Çalışmaları” kongresine katıldı.
15 Ekim 2018 Pazartesi



Altıncı Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (EPOK/ICCI-2018) “Orta Öğretimde Program Çalışmaları” ana temasıyla Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Programları ve Öğretim Derneği işbirliği ile 11 – 13 Ekim 2018 tarihlerinde Kars’ta düzenlendi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği adına Genel Sekreter Uzman Türkolog Mümin Mümin katıldı. Mümin, kongrede Batı Trakya Azınlığı Orta Öğretim Eğitim Programlarıyla ilgili bildiri sundu.
Kongre, 11 Ekim Perşembe günü Kafkas Üniversitesi Kongre Merkezinde Protokol konuşmaları ve Çağrılı konuşmacıların sunumları ile başladı. Çağrılı konuşmacılar alanlarında uzman bilim insanlarıydı. Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Amerika’dan Prof. Dr. Todd Alan Price, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galip Şerifov Mösümoğlu, orta eğitim programlarının geliştirilmesi konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Aynı gün bilim insanlarının hazırlamış ve tebliğ etmiş oldukları bildiri sunumlarına geçildi. BTAYTD Genel Sekreteri Uzman Türkolog Mümin Mümin de “Yunanistan (Batı Trakya Bölgesi’nde) Eğitimi Türkçe – Yunanca Olan Azınlık Orta ve Lise Okullarında İki Dilli Eğitim”, konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Oturum, Kafkas Üniversitesi’nde eğitim gören lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve öğretim üyelerinin yoğun katılımı, ilgi ve alakası ile tamamlandı. Oturum sonunda konuya yönelik sorular yöneltildi.

Kongrenin ikinci günü olan 12 Ekim Cuma günü de sunumlarla devam etti. Gün içinde eşgüdümlü 40 oturum gerçekleştirilip eğitim programları ile ilgili farklı bildiriler sunuldu.

12 Ekim 2018 Cuma saat 19:00’da genel değerlendirme yapılıp sonuç bildirgesi sunulduktan sonra kapanış gerçekleşti.

Haberler


Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor