Anasayfa

16-10-2018
ABTTF "Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi" konulu toplantıya katıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 10 Ekim Çarşamba günü "Azınlıklar Koruma Paketi (MSPI)" başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi'nin tartışıldığı uzmanlar toplantısına katıldı.
16 Ekim 2018 Salı

Girişimin mimarı ve hamisi Avrupa Milletleri Federal Birliği'nin (FUEN) Brüksel'deki Avrupa Ofisi'nde düzenlenen toplantıya, ABTTF Brüksel Temsilciliği'nden Aykut Garipoğlu katıldı.

Toplantıda MSPI'nin uygulanma sürecine ilişkin takvim ve girişimdeki taleplerin hayata geçirilmesi ele alındı.

Avrupa'nın birçok yerinden azınlık konularında uzman isimlerin yer aldığı toplantıya FUEN adına Başkan Loránt Vincze ve Başkan Yardımcısı Gösta Toft katıldı. Toplantıda, FUEN'nin öncülüğündeki kampanya ile Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 devlette 1 milyonun üzerinde imza toplanarak başarıya ulaşan MSPI'de yer alan talepler doğrultusunda AB'deki ulusal azınlıklar ve azınlık hakları ile ilgili Avrupa Komisyonu'na sunulacak yasa önerileri tartışıldı.

FUEN Başkanı Loránt Vincze yaptığı giriş konuşmasında, MSPI ve 1 milyon imza kampanyasının başından bugüne kadar neler yaşandığını katılımcılara özetleyerek FUEN'nin MPSI ile ilgili bir sonraki aşamadaki stratejilerini ve amaçlarını aktardı.

Ardından yapılan dört farklı oturumda toplantıya katılan akademisyenler, azınlık hakları uzmanları ve avukatlar, dil, eğitim, kültür, bölgesel politikalar, eşitlik, telif hakları ve azınlık bölgelerinde işitsel-görsel medya serbestliği konularında görüşlerini sundular ve "Azınlıklar Koruma Paketi (MSPI) kapsamında bundan sonra izlenecek stratejiyi tartıştılar.

Toplantı, FUEN Başkan Yardımcısı Gösta Toft'un oturumlarda ele alınan konuları özetleyerek yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Haberler


Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”

Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!