Anasayfa


16-10-2018
ABTTF “Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi” konulu toplantıya katıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 10 Ekim Çarşamba günü “Azınlıklar Koruma Paketi (MSPI)” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi’nin tartışıldığı uzmanlar toplantısına katıldı.
16 Ekim 2018 Salı

Girişimin mimarı ve hamisi Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) Brüksel’deki Avrupa Ofisi’nde düzenlenen toplantıya, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nden Aykut Garipoğlu katıldı.

Toplantıda MSPI’nin uygulanma sürecine ilişkin takvim ve girişimdeki taleplerin hayata geçirilmesi ele alındı.

Avrupa’nın birçok yerinden azınlık konularında uzman isimlerin yer aldığı toplantıya FUEN adına Başkan Loránt Vincze ve Başkan Yardımcısı Gösta Toft katıldı. Toplantıda, FUEN’nin öncülüğündeki kampanya ile Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 devlette 1 milyonun üzerinde imza toplanarak başarıya ulaşan MSPI’de yer alan talepler doğrultusunda AB’deki ulusal azınlıklar ve azınlık hakları ile ilgili Avrupa Komisyonu’na sunulacak yasa önerileri tartışıldı.

FUEN Başkanı Loránt Vincze yaptığı giriş konuşmasında, MSPI ve 1 milyon imza kampanyasının başından bugüne kadar neler yaşandığını katılımcılara özetleyerek FUEN’nin MPSI ile ilgili bir sonraki aşamadaki stratejilerini ve amaçlarını aktardı.

Ardından yapılan dört farklı oturumda toplantıya katılan akademisyenler, azınlık hakları uzmanları ve avukatlar, dil, eğitim, kültür, bölgesel politikalar, eşitlik, telif hakları ve azınlık bölgelerinde işitsel-görsel medya serbestliği konularında görüşlerini sundular ve “Azınlıklar Koruma Paketi (MSPI) kapsamında bundan sonra izlenecek stratejiyi tartıştılar.

Toplantı, FUEN Başkan Yardımcısı Gösta Toft’un oturumlarda ele alınan konuları özetleyerek yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret