Anasayfa


16-10-2018
Azınlık okullarındaki Yunanca müfredatı için çalışma komisyonu oluşturuldu
Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’nun girişimi ile Batı Trakya’daki Azınlık İlkokullarındaki Yunanca müfredatla ilgili çalışma yapacak komisyon oluşturuldu. Komisyon üç kişiden oluşuyor.
16 Ekim 2018 Salı

Söz konusu komisyon Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zoi Gavriilidu, Eğitim Politikaları Enstitüsü Başkanı Gerasimos Kuzelis ve Eğitim Bakanlığı’nın azınlık eğitiminden sorumlu sekreteri Andreas Notaras’dan oluşuyor.

Eğitim Bakanı Gavroglu’nun kararıyla oluşturulan komisyon, Batı Trakya’daki Türk azınlık ilkokullarındaki Yunanca müfredat ile ilgili olarak akademik araştırmalar ve çalışmalar yapacak, konunun tüm tarafları ile görüşerek fikirlerini alacak, ders kitaplarını değerlendirecek, kitapların yenilenmesi veya yeniden yazılması veya farklı kitaplar hazırlanmasını masaya yatırıp değerlendirecek. Azınlık okullarındaki Yunanca müfredatla ilgili olarak komisyonun yapacağı çalışmanın rapor haline getirilip Eğitim Bakanlığı’na sunalacağı ifade edildi.

KOMİSYONA AZINLIK MENSUPLARININ DA DAHİL EDİLMESİ BEKLENİYOR

Bakanlık bünyesinde oluşturulan çalışma komisyonuna azınlık üyesi kişilerin de önümüzdeki haftalarda dahil edilmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere eğitim yılının başında Yunanca ders kitapları konusunda yaşanan kargaşa sonrasında, azınlık ilkokullarındaki öğrenci velileri Yunanca ders kitaplarının değiştirilmesini ve devlet okullarındaki Yunanca ders kitaplarının azınlık okullarında okutulması talebiyle eylem başlatmıştı. Batı Trakya genelinde 48 azınlık ilkokulunda yapılan eylemden sonra azınlık milletvekillerinin Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’yla yaptıkları görüşmeden sonra azınlık okullarındaki Yunanca müfredatı ele alacak bir çalışma komisyonu oluşturulması kararlaştırılmıştı. Çalışma komisyonunda azınlık mensubu eğitimcilerin de yer alacağı ifade edilmişti.

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi