Anasayfa


23-10-2018
ABTTF: “Batı Trakya’daki Türk azınlık ilkokullarındaki eylemler amacına ulaştı”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya’daki Türk azınlık ilkokullarındaki eylemlerin amacına ulaştığını ifade etti.
23 Ekim 2018 Salı

ABTTF tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumuna ait azınlık ilkokullarındaki Yunanca müfredatta okutulan ve yaklaşık 20 yıl önce kaleme alınan ders kitaplarının devlet okullarında okutulan güncel Yunanca kitaplarla aynı olması için velilerin talebiyle başlatılan eylemler amacına ulaştı. Eylemlerin sona ermesini takiben öğrenci velilerini temsilen encümenler ile Batı Trakya Türk milletvekillerinin Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu ile Atina’da yaptığı görüşmeler neticesinde Batı Trakya Türk azınlık ilkokullarındaki Yunanca müfredat için çalışma komisyonu oluşturuldu. Hemen ardından da Bakanlık tarafından Yunanca ders kitapları ile ilgili açıklayıcı genelge okullara ulaşırken genelgeyi takiben Yunanca ders kitapları okullara gönderilmeye başladı. Genelgeye göre, devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitapları Batı Trakya Türk azınlık ilkokullarında yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.”

Konuya ilişkin olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da, “Batı Trakya Türk toplumuna mensup çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için velilerin talebiyle Türk azınlık ilkokullarında eylemler yapıldı. Velilerin haklı tepkisi sonucu Yunanca kitap karmaşası olumlu sonuçlanarak Türk azınlık okullarına da devlet okullarında okutulan Yunanca kitaplar dağıtılmaya başladı. Yaşanan bu durum, mevcut sorunların çözümü için Yunan devletinin Batı Trakya Türk toplumu ile iyi niyete dayalı kalıcı bir diyalog kurmasının elzem olduğunu bir kez daha göstermiştir. Haklı tepkisini cesurca ortaya koyan velilerimizi bir kez daha kutluyorum. ‘Hak verilmez, alınır’ deyişinin canlı örneğini yaşattılar.” açıklamasında bulundu.

Haberler


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de