Anasayfa

09-07-2015
"Hayır oyu azınlığı koyun olarak görenlere güçlü bir mesajdır"
Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Karayusuf, mecliste yaptığı konuşmada isim vermeden, azınlık seçmenlerine "koyun" benzetmesi yapan YDP milletvekili Miltiadis Varviçiotis'i eleştirdi.
9 Temmuz 2015 Perşembe

Meclis genel kurulunda Yunan Vatandaşlık Yasası'nın maddelerinin görüşüldüğü oturumda konuşan milletvekili Karayusuf, konuşmasının sonunda, referandumda ağırlıklı olarak "Hayır" oyu kullanan azınlık seçmenine çirkin yakıştırmada bulunan Varviçiotis'in sözlerini eleştirdi. Karayusuf, "Bugün hala azınlığı koyun olarak gören kişilere mesaj göndermiştir" dedi.

Konuşmasının sonunda azınlık seçmenlerinin referandumda büyük çoğunlukla "Hayır" oyu kullanmasıyla ilgili yorum ve ithamlara yanıt veren milletvekili Ayhan Karayusuf şu ifadelere yer verdi: "Azınlık halkı referandumda büyük çoğunlukla 'Hayır' demiştir. Korkutmalara, tehditlere, Trakya'yla ilgili partilerarası komisyon kurulması ve demografik sorunla ilgili felaket tellallığına rağmen güçlü bir şekilde 'Hayır' demiştir. Bu 'Hayır' azınlığı bugün dahi 'koyun' olarak gören kişilere verilen güçlü bir mesajdır. Toplumları birbiriyle, ortak sorunlar, ortak zorluklar ve ortak değerler birleştirmektedir. Ortak DNA değil."


Milletvekili Ayhan Karayusuf'un bugünkü (8/7/2015) meclis konuşması...

Posted by Ayhan Karayusuf - Syriza Rodop Milletvekili on 8 Temmuz 2015 Çarşamba

Haberler


Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti