Anasayfa

01-11-2018
BATISİAD yönetiminden Batı Trakya ziyareti
Bursa'daki Batı Trakya Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ve beraberindeki işadamları heyeti Batı Trakya'yı ziyaret etti.
1 Kasım 2018 Perşembe



Yunanistan'la ticari ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunan BATISİAD yönetimi, azınlık kurumlarını da ziyaret etti.

Ahmet Er başkanlığında yaklaşık 15 kişiden oluşan BATISİAD heyeti Gümülcine Sanayi ve Ticaret Odası, Gümülcine Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İskeçe Ticaret Odası'nı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. BATISİAD yönetimi 29 - 30 Ekim tarihlerinde yaptığı gezi çerçevesinde Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Kozlukebir Belediyesi, Yassıköy Belediyesi, Gümücline Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Trakya İşadamları Derneği, DEB Partisi, Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret etti. Heyet, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da katıldı.

BATISİAD Başkanı Ahmet Er iki günlük ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ilişkileri arttırmak bizim önceliğimizdir. Amacımız özellikle Batı Trakya bölgesi ile sosyal ve ticari ilişkileri arttırmak ve geliştirmektir. Henüz genç bir dernek olmamıza rağmen bu amaca fazlasıyla hizmet ettiğimizi düşünüyorum. Ziyaret programımızda da ticari ve sosyal işbirliklerinin temellerini attık. Kısa vadede bu işbirliklerini geliştirmeyi planlıyoruz."

Haberler


Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi