Anasayfa


01-11-2018
BATISİAD yönetiminden Batı Trakya ziyareti
Bursa’daki Batı Trakya Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ve beraberindeki işadamları heyeti Batı Trakya’yı ziyaret etti.
1 Kasım 2018 Perşembe



Yunanistan’la ticari ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulunan BATISİAD yönetimi, azınlık kurumlarını da ziyaret etti.

Ahmet Er başkanlığında yaklaşık 15 kişiden oluşan BATISİAD heyeti Gümülcine Sanayi ve Ticaret Odası, Gümülcine Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İskeçe Ticaret Odası’nı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. BATISİAD yönetimi 29 – 30 Ekim tarihlerinde yaptığı gezi çerçevesinde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Kozlukebir Belediyesi, Yassıköy Belediyesi, Gümücline Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Trakya İşadamları Derneği, DEB Partisi, Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti. Heyet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da katıldı.

BATISİAD Başkanı Ahmet Er iki günlük ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ilişkileri arttırmak bizim önceliğimizdir. Amacımız özellikle Batı Trakya bölgesi ile sosyal ve ticari ilişkileri arttırmak ve geliştirmektir. Henüz genç bir dernek olmamıza rağmen bu amaca fazlasıyla hizmet ettiğimizi düşünüyorum. Ziyaret programımızda da ticari ve sosyal işbirliklerinin temellerini attık. Kısa vadede bu işbirliklerini geliştirmeyi planlıyoruz.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup