Anasayfa

10-07-2015
Azınlık seçmenine "koyun" benzetmesi için suç duyurusunda bulundular!
Eyalet meclis üyeleri Önder Mümin ve Ahmet İbram, YDP milletvekili Miltiadis Varviçiotis'in azınlık seçmenine yaptığı "koyun" benzetmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.
10 Temmuz 2015 Cuma

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis'in listesinden seçilen eyalet meclis üyeleri Önder Mümin ve Ahmet İbram bugün (10 Temmuz Cuma) Rodop Başsavcılığı'na giderek 5 Temmuz 2015 Pazar günü yapılan Referandumda %80'i HAYIR oyu kullanan Kozlukebir Belediyesi bölgesinde yaşayan Batı Trakya Müslüman Türklerine bir televizyon programιnda "Koyun" yakıştırması yapan Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Miltiadis Valviçiotis hakkında Atina Yargıtay Başsavcılığı'na hitaben suç duyurusunda bulundular.

Önder Mümin ve Ahmet İbram tarafından yapılan açıklama şöyle:

"10 Temmuz Cuma günü, Önder MÜMİN ve Ahmet İBRAHİM, Rodop Başsavcılığı aracılığı ile, ATİNA YARGITAY BAŞSAVCILIÄžINA hitaben, suç duyurusunda bulundular. Son günlerde gündemi meşgul eden ve Siriza milletvekilleri Dimitrios Stratulis ve Ayhan Karayusuf tarafından dile getirilen, Yeni Demokrasi milletvekili Miltiadis Varviçiotis'in azınlığa ¨koyun¨ diye hitap ettiği iddiasının araştırılması ve gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulundular.

Hiç kimsenin azınlığımıza 'koyun' yakıştırması yapmaya hakkı yoktur.
Bu ülke vatandaşları ne kadar onurlu ise, azınlığımızda aynı derecede onurludur.

Bu ülke vatandaşları ne kadar gururlu ise, azınlığımızda aynı derecede gururludur.

Bu onur ve gururumuzun korunması doğrultusunda üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı